Jesi li među njima?

Ovo su najčešći tipovi žena od kojih muškarci bježe - glavom bez obzira

Brojne žene nesvjesno sabotiraju svoje veze ponašajući se na određene načine koji odbijaju muškarce

profimedia-0097921462.jpeg
Foto: Profimedia

U idealnom odnosu, partneri dozvoljavaju jedno drugom da budu svoji i autentični. Partner bi trebao biti ona osoba koja iz nas izvlači ono najbolje i koja nas 'tjera' da budemo najbolja verzija sebe. U stvarnosti stvari funkcioniraju malo drugačije i većina odnosa nije idealna pa često dopuštamo svom partneru da vidi i onu našu drugu, ne baš tako lijepu stranu.

Image
Jesi li znala?

Ovih 7 stvari najviše privlače muškarce - potvrdila znanost

I to je posve razumljivo jer suživot dvoje ljudi ne može uvijek biti idealan, a svaki odnos ima svoje svijetle i mračne trenutke. Kada s nekim dijelimo apsolutno sve, od zajedničkog kreveta pa do financija, normalno je da će se povremeno pojaviti problemi.

Ipak, u svemu treba znati granice. Kad je riječ o odnosima, određena razina samokontrole i tolerancije je nužna da bi veza bila uspješna. Brojne žene nesvjesno sabotiraju svoje veze ponašajući se na određene načine koji odbijaju muškarci.

Image
Foto: Giphy

Svaka od nas povremeno se našla u nekoj ulozi u određenom odnosu, a i muškarci često igraju razne uloge - da ne bi bilo da su oni nevinašca. Ako se događa rijetko, takvo 'igranje uloga' vjerojatno neće oštetiti odnos. Međutim, ako partneri u odnosu neprestano glume, takve veze nemaju budućnost.

Neke žene ne uspijevaju pronaći dugoročnog partnera upravo radi toga jer ih se muškarci boje ili im se ne sviđa njihovo ponašanje. Psiholozi ističu da je nekoliko tipova žena koje muškarci izbjegavaju ili bježe od njih glavom bez obzira, a u nastavku doznaj jesi li možda i sama među njima.

Ona koja želi sve imati pod kontrolom

Ovo je žena koja će muškarcu već na početku veze pokazati 'gdje mu je mjesto'. Sebe smatra onom koja rješava probleme, a iako ponekad ima dobre namjere, nijedan muškarac neće trpjeti partnericu koja će mu neprestano govoriti što i kako mora raditi. Pokušavajući ga kontrolirati, ona potkopava njegove misli, želje i ono najvažnije – njegov osjećaj kompetentnosti. Sve to oduzima mu ono do čega je svakom muškarcu stalo – njegovu muškost.

Image
Foto: Pexels

Majčinski tip

Žena 'majka' ponaša se prema svom partneru baš kao što i naziv kaže – poput majke. Obožava ga, brine o njemu, boji se za njega, čak mu i bira odjeću koju će svaki dan odjenuti na posao. Sve emocije koje se razvijaju u odnosu ona pokušava staviti na svoja leđa, ne dopuštajući partneru da snosi svoj dio 'tereta'. Takvo ponašanje nije prihvatljivo ni zdravo u odnosu između dvije odrasle osobe. Muškarcu ne treba još jedna mama, treba mu partnerica pa će od takve žene pobjeći, prije ili poslije.

Image
Foto: Pexels

Ljubavna lisica

Ona je lukava baš poput lisice – šarmantna je, zavodljiva i zna kako privući muškarca u svoje naručje. Zrači seksualnošću, no iza svega toga kriju se sebični ciljevi. Partnera kontrolira seksom kako bi ostvarila ono što želi. Želi li seks, muškarac mora ispunjavati sve njezine želje. Takav način ponašanja sabotira vezu jer žena zapravo manipulira i ucjenjuje svog partnera. Nijedan odnos temeljen na ucjeni ne može dugo opstati.

Image
Foto: Giphy

Dama u nevolji

Koncept je vrlo jednostavan: dečko upozna curu, spasi je i tada žive sretno do kraja života. Možda zvuči romantično i produktivno, no svi jako dobro znamo da u realnosti odnosi ne funkcioniraju na taj način. Dugoročno gledano, žena ne može očekivati od svog partnera da će je uvijek spašavati i biti njezin junak. Previše je iscrpljujuće i – nerealno, za obje strane.

Image
Foto: Giphy

Računovotkinja

Ovaj tip žene je fokusiran na jednakost u odnosu, i to u svakom aspektu. Neprestano prati tko je što platio, uspoređuje prihode, preračunava... Ponaša se kao da je odnos računovodstveni projekt kojeg ne smije ispustiti iz kontrole. Problem je u tome što odnosi nisu posao, oni bi trebali biti zadovoljstvo. Ako ne donose ispunjenje, onda uistinu nemaju smisla.

Image
Foto: Pexels

Razmažena princeza

Kada žena igra ulogu 'princeze', manje joj je stalo do ljubavi, a više do toga da ima nekoga tko će ju obožavati. Jednostavnije rečeno, ona želi muškarca koji će na nju gledati kao na 'trofej' kojeg je osvojio. Žene koje prihvate takvu ulogu zapravo sabotiraju same sebe jer u takvom odnosu zasigurno neće biti sretne.  

Image
Foto: Pexels