'Program trojice'

5 razloga zašto trebaš izlaziti s trojicom muškaraca - istovremeno

Vjerovala ili ne, stručnjaci tvrde da žena treba izlaziti s trojicom - kako bi pronašla onog jednog pravog

profimedia-0231251219.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Izlaziti s više od jednim frajerom u isto vrijeme većini žena nije prihvatljivo, a neke će kazati kako takvo ponašanje nije baš ni u redu. Obično izlazimo samo s jednim muškarcem, a ako stvari pođu krivo, dođe do prekida pa nakon kraće ili duže pauze nastavljamo našu potragu za 'gospodinom savršenim'.

shimmer fallback

No, ovo baš i nije najpametnije, tako barem tvrdi Diana Kirschner, uspješna američka klinička psihologinja i autorica. U svojom bestseleru: Ljubav u 90 dana: temeljni vodič za pronalaženje istinske ljubavi (Love in 90 Days: The Essential Guide to Finding Your Own True Love), između ostalog svojim čitateljicama u potrazi za ljubavi savjetuje upravo to: da izlaze istovremeno s trojicom muškaraca kako bi napokon pronašle onog pravog za sebe. Takvo bi 'dejtanje', po Kirschner, moglo trajati i nekoliko mjeseci, a trebalo bi se fokusirati na istinsko međusobno upoznavanje, umjesto na seksualne odnose. S ovim se slaže i Tracey Steinberg, stručnjakinja za flert i 'dejtanje':

shimmer fallback

"Ako želiš ozbiljnu vezu, definitivno bi trebala izlaziti s nekoliko muškaraca istovremeno. Trebaš kvantitetu da pronađeš kvalitetu. Ako i ne tražiš ništa ozbiljno, tada bi trebala isprobati raznolikost i začiniti svoj život".

Kao i Kirschner, Steinberg smatra kako nije preporučljivo imati seksualne odnose s više frajera istovremeno jer osim opasnosti od spolno prenosivih bolesti, takvo bi ponašanje samo pogodovalo stvaranju nepotrebne drame.

Image
Taktike koje 'pale'

Škola flerta: 10 načina kako zavesti muškarca koji (još) nije tvoj

Lisa Shultz, nagrađivana autorica i životna trenerica, odlučila je isprobati ovu metodu i došla je do nekih zanimljivih zaključaka. Sve u svemu, tvrdi kako ima više pozitivnih nego negativnih strana ovakvog načina pronalaženja ljubavi, a ovo su neki od njih:

Mirniji um

Kad izlaziš samo s jednim muškarcem, stvara se tendencija da ga gledaš pod (iskrivljenim) povećalom. Moguće je da ćeš s prijateljicama analizirati svaku njegovu poruku i danima razmišljati o svakom njegovom potezu. Ako ti se muškarac sviđa, počet ćeš sanjariti o vašem vjenčanju i postat ćeš previše opsjednuta, a to svakako nije dobro. S druge strane, ako budeš izlazila s više muškaraca istovremeno, bit ćeš puno opuštenija i tvoja pažnja će se prirodno raspodijeliti među tvojim udvaračima.

shimmer fallback

Nema igre lovice

Ako izlaziš s trojicom muškarca istovremeno, svaki od njih rjeđe će doći na red nego da je u pitanju samo jedan, a to je dobro jer ćeš na taj način imati vremena razmisliti i procesuirati svoje osjećaja između svakog viđanja s istim frajerom. Nakon izlaska s jednim od njih možeš se početi radovati izlasku s drugim, a neće doći do opasnosti da čekaš njegov sljedeći poziv ili da postaneš ona koja ga lovi - jer to je nešto od čega će većina muškarca pobjeći glavom bez obzira.

shimmer fallback

Bez natjecanja

Ako izlaziš s dvojicom frajera, teško ćeš izaći iz začaranog kruga uspoređivanja njih dvojice. Ovu nepotrebnu i napornu umnu gimnastiku izbjeći ćeš ako u svoj život pustiš i trećeg frajera. Na taj način moći ćeš neopterećeno uživati u izlascima, flertu i zabavi.

shimmer fallback

Usporava proces ulaska u intimne odnose

Ako izlaziš samo s jednim muškarcima, postoji mogućnost da ćeš požuriti s njim u krevet, što smanjuje šanse za dugoročnu vezu. Ako cijeli proces ulaženja u intimne odnose usporiš, dobit ćeš šansu doista 'zagrebati ispod površine' i upoznati svog potencijalnog partnera. Jedino tako ćeš znati jeste li vas dvije kompatibilni kad je ljubav u pitanju. Osim toga, veza će odgađanjem upuštanja u seks biti izgrađena na čvršćim i stabilnijim temeljima.

shimmer fallback

Omogućava muškarcu da bude inicijator

Ako zahvališ muškarcu na izlasku bez ikakvih očekivanja da ćete se opet vidjeti i bez da to i sugeriraš, omogućavaš mu da probudi interes za tebe i da spozna što zaista osjeća. Zapravo, daješ mu prostora kako bi znao sviđaš li mu se doista. Ako nakon nekoliko dana ne pokaže želju da se opet vidite, moguće da nije stvarno zainteresiran za ovu priču, a ti ćeš tada znati da trebaš krenuti dalje.

Negativna strana toga da izlaziš s trojicom frajerom je naravno ta što postoji mogućnost da ćeš čak dvojici slomiti srce kad se odlučiš za onog jednog, pravog. Zato je, smatra Shultz, najpoštenije svojim udvaračima priznati kako si u 'trostrukom programu', a također im obrazložiti i svoje razloge.

Budi iskrena, nježna i pokušaj im objasniti kako i oni sami profitiraju od toga jer izlaze s mnogo opuštenijom osobom. Ako im to nije po volji, možda nisu pravi kandidati za tebe.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.