4 savjeta koja će ti olakšati drame u vezi (jer sve prolazimo kroz njih)

Drame u vezama mogu biti zabavne samo ako su na televiziji

4 savjeta koja će ti olakšati drame u vezi (jer sve prolazimo kroz njih)

I tada mora biti u nekom izrazito humorističnom kontekstu, jer nas inače i te virtualne drame mogu dovesti do ruba suza (i preko). Teško je pratiti ljubavne probleme prijateljica, a naše znaju biti posebno bolne i emocionalno i psihički iscrpljujuće.

Znaj da ljubavne drame nisu nerješive i čestu se nastavljaju samo zbog pogreški u komunikaciji. Naravno, nekada ćeš naići na dramu zbog koje jednosatno više nećeš htjeti nastaviti vezu, i to je također u redu. No u drugim slučajevima ćeš htjeti učiniti sve da se drama riješi, i ovi savjeti mogli bi ti puno pomoći u tome.

Komuniciraj s partnerom

Ako osjećaš da je tvoj partner uzrok drame u vezi, najbolja strategija je suočiti se s njime. Kada postaneš svjesna da ste vrtite u začaranom krugu drame, pokušaj to osvijestiti i s partnerom tako da mirno sjedneš i pokušaš mu iznijeti svoje viđenje problema, bez optuživanja.




Ne osuđuj

Probaj ne upirati prstom u partnera, posebice ako niste sigurni tko je točno izazvao dramu ili ako je to možda neka treća osoba. Uvijek mu daj do znanja što ti se sviđa kod njega na početku razgovora jer će to olakšati komunikaciju oko rješavanja drame. Možda misliš da znaš kako se on osjeća oko drame, ali postoji velika šansa da ne znaš. Stajalište tvog partnera moglo bi biti potpuno drugačije, stoga budi pažljiva u pristupu.




Procjeni koliko drame možeš podnijeti

Drama u vezama je normalna i samo ti znaš kada je previše u tvom slučaju. Ako primijetiš da izbjegavaš partnera, da izbjegavaš određene teme razgovora ili ako situacija eskalira oko nebitnih problema, to je znak da vam je veza postala toksična zbog previše dramatiziranja. Nekim ljudima ne smeta drama, dok neki ne mogu podnijeti previše. Stoga moraš odlučiti za sebe da li su ti sve te drame u redu ili su počele negativno utjecati na tvoje mentalno zdravlje.




Pričaj s prijateljima o problemima

Nekada tvoji prijatelji mogu biti jako zabrinuti za tebe zbog količine ljubavnih drama u tvom životu. Ako primijetiš da te ispituju o tim problemima, obavezno ih zamoli za njihovo stajalište. Oni su tu da te podupiru i ako im vjeruješ, sigurno će ti dati objektivni savjet i pomoći u rješenju problema. Drame u vezi mogu stresne, a još su gore ako si u njima sama.

Image

Kada prekinuti vezu, a kada se boriti za nju?

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.