4 rana znaka da osoba koju voliš ne dijeli iste osjećaje

Jesi li u jednosmjernoj vezi?

4 rana znaka da osoba koju voliš ne dijeli iste osjećaje

Jednosmjerne ulice postoje već godinama i koriste se za održavanje prometa u jednom smjeru. Iako su učinkovite u gradskom prometu, taj koncept ne znači ništa dobro u odnosima, posebno ljubavnim. 

U svijetu u kojem je komunikacija više usredotočena na tehnologiju nego na razgovore licem u lice, ljubav koju imaš prema nekome može biti poput jednosmjerne ulice - kreće se, ali samo u jednom smjeru.

Kako znati da osoba koju voliš ne dijeli iste osjećaje? Ako se ponekad (ili često) osjećaš kao da živiš u jendosmjernoj vezi - postoje četiri znaka upozorenja koji ti mogu pomoći odrediti smjer tvoje veze.

Ne započinje kontakt

Tko kontaktira koga? Jesi li uvijek ti ta koja poseže za mobitelom nekoliko puta na dan kako bi mu poslala poruku ili ga nazvala? Odgovara li brzo, tek za nekoliko sati ili te cijeli dan ignorira? Kad voliš drugu osobu, započinjanje bilo kakvog kontakta u potpunosti je prirodno jer želiš razgovarati i dijeliti. 

Naravno, ovisno o osobi, uvijek može biti prirodnije da jedna osoba u vezi vše inicira kontakt. Međutim, kada su obje strane aktivno uključene u odnos, bit će podjednako podijeljene. U uravnoteženom odnosu, bilo da je riječ o telefonskom pozivu ili poruci - komunikacija se kreće naprijed, a ne miruje.

Ne pokazuje previše pažnje

Kako pokazuje svoju ljubav? Kada nekoga voliš, trošiš vrijeme na razumijevanje potreba te osobe. Ljubav se ne odnosi samo na seks, već na dodire, riječi, geste, pa i na dobrotu i ljubaznost

Je li način na koji tvoj partner pokazuje naklonost promijenjen ili čak ne postoji? Ako da, zašto? Je li njegova pažnja usiljena ili je ti započinješ nadajući se nekoj rekaciji? U odnosima i životu nada nikada nije strategija.


Čini se udaljen

Kad ste zajedno, čini li ti se kao da je negdje drugdje? Ako da, to bi mogao biti znak da trenutno želi provoditi vrijeme s drugom osobom ili na drugom mjestu. 

U zdravoj vezi, drugi partner može odrediti razlog koji se krije iza udaljenosti, ali u nejednako uravnoteženoj vezi, razlozi nisu uvijek tako očiti. 

Sluša li te kad govoriš? Govori li on uopće? Izgleda lii nezainteresirano, usamljeno ili kao da se dosađuje?

Možda je vrijeme da mu daš malo prostora kako bii vidjela što će se dogoditi. Udaljenost se može povećati i to će te boljeti. Međutim, iako bolno, ako odmah na počettku vidiš gdjje stojite - tvoje srce će samo biti povrijeđeno, ali ne i slomljeno.


Nije iskren s tobom

Ako postavljaš pitanja i osoba s kojom si odbija odgovoriti ili se ponaša obrambeno - ili se boji povrijediti te ili mu jednostavno nije stalo. U svakom slučaju, ovo je opasno mjesto u vezi i vrijeme za ozbiljno istraživanje duše. Jednosmjerna ulica, ponekad, može biti teška za navigaciju. Najgori scenarij je pronaći sebe u pogrešnom smjeru. Isto vrijedi i za jednosmjerni odnos

Dobra vijest je da je sve na tebi. Nemoj nastaviti putovati kroz jednosmjernu ulicu bez smjera. Vjeruj si. Možda ta osoba ne dijeli tvoje osjećaje, ali ti imaš moć promijeniti svoj pravac i na kraju krajeva - svoju budućnost. Ako dopustiš sebi da izađeš van i putujete ulicu ili dvije u oba smjera, naći ćeš dvosmjernu ulicu punu sreće i beskrajnih mogućnosti za ljubav!

Osjećaš li da više nije iskren s tobom? Jedna od najvažnijih stvari kvalitetne i dugotrajne veze je iskrenost. Osoba koja te voli bit će iskrena s tobom čak i kad iskrenost boli. Neki će ti reći što želiš čuti samo kako bi te se riješili. Drugi su pak toliko brutalni sa svojim riječiima, da ćeš se zapitati je li ovo uopće ljubav? S vremena na vrijeme, čini se kako ne postoji sredina. A ako je iskrenost bila važan dio tvoje veze, ali to se sada promijenilo, u čemu je problem?