Hush, hush

10 besramnih savjeta koji će ti pomoći da postigneš orgazam

Seksi trikovi koje vrijedi isprobati

10 besramnih savjeta koji će ti pomoći da postigneš orgazam

Postizanje orgazma ponekad može biti baš teško jer mi žene, za razliku od muškaraca, ne možemo doći do seksualnog vrhunca kad god poželimo.

Image
Pozitivno utječe na zdravlje

Hush, hush: Iznenađujuće blagodati orgazma na tvoje tijelo i um

Ponekad smo nervozne ili se loše osjećamo ili pak nam prosto nije do seksa. Razloga može biti uistinu mnogo, ali ne brini. Postoje mnogi, vrlo učinkoviti savjeti koji će ti pomoći kod postizanja seksualnog užitka, a u nastavku otkrivamo neke od njih.

Posveti se sebi

Najbolji način da otkriješ što voliš kad je u pitanju seks je zapravo samozadovoljavanje. Dakle, želiš li postati majstorica u postizanju orgazama, moraš malo više vježbati i to sama sa sobom. Uzmi si vremena i istraži svoje tijelo, bez pritiska i stresa.

Image
Foto: Pexels

Preuzmi kontrolu

Ponekad nam preuzimanje kontrole nad situacijom tijekom seksa može biti od velike koristi. Važno je imati na umu da ti imaš kontrolu nad svojim klimaksom. Partner ti može pomoći da dođeš do toga, no ti imaš kontrolu nad svojim tijelom i nad svojim umom.

Image
Foto: Pexels

Oslobodi se stresa

Ako si pod stresom, postizanje orgazma biti će nemoguće. Iz tog razloga, nastoj se prije seksa nekako opustiti i zaboraviti na brige i probleme koji te muče. Stres i anksioznost su neki od najčešćih razloga zbog kojih žene ne mogu postići orgazam. Pronađi načine koji će ti pomoći da stres staviš pod kontrolu, a od koristi mogu biti joga, meditacija, masaže ili pak boravak u prirodi.  

Image

Upoznaj svoje tijelo

Da bi mogla ostvariti seksualni vrhunac, moraš dobro poznavati svoje tijelo i svoje seksualne potrebe. Pritom je vrlo bitno i samopouzdanje. Istraži koji su ti dijelovi tijela najsenzibilniji. Nemoj razmišljati o problematičnim područjima niti pak se sramiti. Nauči zavoljeti i prihvatiti sebe i svoj izgled i mnogo ćeš više uživati u seksu.  

Image

Budi otvorena prema partneru

Neke se žene boje ili pak srame otkriti partneru što im se sviđa kad je u pitanju seks, što je posve besmisleno. Želiš li da oboje uživate u odnosu, onda morate biti otvoreni jedno prema drugome. Daj mu do znanja što ti godi i pokaži mu kako da te zadovolji. Budi otvorena i iskrena.  

Image
Foto: Unsplash

Počni prakticirati Kegelove vježbe

Kegelove vježbe imaju višestruke koristi kod žena, a možeš ih prakticirati čak i tijekom seksa jer to može doprinijeti seksualnom uzbuđenju te povećati šanse za postizanje orgazma.

Image
Foto: Pexels

Isprobaj seksi igračke

Želiš li malo začiniti te uvesti dodatnu dozu uzbuđenja u vaš seksualni život, isprobaj seksi igračke. Prava je stimulacija ključna za postizanje orgazama, a seksi igračke pritom mogu biti vrlo korisne. Možda ćeš se u prvom trenutku osjećati neugodno ili posramljeno, no ubrzo bi ti se moglo svidjeti.

Image
Foto: Pexels

Isprazni svoj um

Upravo razne misli i distrakcije koje dolaze sa svih strana mogu predstavljati problem kod postizanja orgazma. Ako ti tijekom seksa kroz glavu prolazi milijun različitih misli o tome što sve moraš napraviti, obaviti, itd., nije ni čudno da tvoje tijelo nije zainteresirano za seks. Tijekom seksa, nastoj isprazniti svoj um i fokusirati se na potrebe vlastitog tijela.  

Image
Foto: Pexels

Poveži se s partnerom

Da bi došla do seksualnog vrhunca, moraš se naučiti povezati s partnerom. Fizička konekcija je jedna stvar, no ono što je bitnije ostvariti su mentalna i emotivna povezanost i tek onda možeš otkriti duboki užitak.  

Image
Foto: Unsplash

Isprobaj nešto novo

Da bi seksualni život ostao zanimljiv i uzbudljiv, potrebno je neprestano uvoditi nešto novo i eksperimentirati. Isprobajte nove poze, uvedite seksi igračke, isprobajte seksi uloge... Razgovarajte o seksualnim maštarijama koje imate i nastojte ih ostvariti. Određenu pažnju treba posvetiti i predigri pa imaj i to na umu. Postizanje seksualno užitka ponekad se može činiti teško, no vrlo je važno da budeš sigurna u sebe i svoje tijelo i da budeš otvorena za eksperimentiranje. Poznavanje i razumijevanje sebe i vlastitih tjelesnih potreba mogu učiniti veliku razliku.

Image
Foto: Unsplash