Zbog ovih 8 pogrešaka s frizurom mogla bi izgledati mnogo starije

Iako ti to možda ne pada na pamet, razlog zbog kojeg izgledaš starije mogla bi biti upravo tvoja kosa

Zbog ovih 8 pogrešaka s frizurom mogla bi izgledati mnogo starije

Izgleda da na njegu kose trošimo mnogo manje novaca nego na kozmetičke proizvode za kožu i lice, ili šminku. Barem su tako pokazala mnoga istraživanja. Prema jednom od njih, objavljenom na , prosječna Amerikanka potroši čak 300,000 dolara godišnje na kozmetičke proizvode od kojih samo neznatan broj odlazi na njegu kose. Kada bi netko napravi slično istraživanje u Hrvatskoj vjerojatno bi zaključio da Hrvatice s udjelom svog budžeta koji troše na kozmetičke proizvode ne zaostaju mnogo za Amerikankama. A ovdje se ponovo njega kose nekako zanemaruje.

To nije ni čudno pošto nam se često čini da je s našom frizurom sve u redu i da ona nije glavni krivac onih dana kada si jednostavno izgledamo ''loše''. Često se tada okomimo na kožu, loše nanesenu šminku, ili se jednostavno pomirimo da će to tako biti ''s godinama''. I tu znamo griješiti jer nas frizura zaista može učiniti starijima. I to puno starijima. 


Ovih 8 pogrešaka koje jako često radimo s frizurom, mogle bi učiniti da izgledaš mnogo starije nego što zaista jesi.

Pretpostavljaš da trebaš skratiti kosu

Možda nam je to ostalo kao navika od majki i baka, a možda je i samo utjecaj nekih (neopravdanih) društvenih normi, no većina nas smatra da što smo starije tim kosa treba biti kraća. No to uopće ne treba biti slučaj. Naravno, ako smatraš da ti se kosa previše prorijedila ili jednostavno obožavaš kraće frizure, slobodno odaberi neku od tih varijanti. No ako nemaš stvarnih potreba za kraćom kosom, nemoj je rezati.

Duža kosa ima nekoliko prednosti za starije žene. Ona pruža mekši izgled lica i vrata, a i lakše je postići prirodniju boju kose kada počne sjediti. 

Svijetli pramenovi na sijedoj kosi

Jedna od najvećih pogrešaka koju žene rade je ta da prekrivaju sjede s pramenovima. Ovo obično rezultira suhim izgledom kose, a može izgledati i pretjerano.Osim ako nisi prirodno svijetlo plava, nemoj prekrivati sjede vlasi svijetlim pramenovima. Umjesto toga biraj tamnije nijanse koje su dublje kod korijena. 

Ekstremne promjene boje

Mnoge žene misle da s godinama moraju promijeniti boju kose, a većina ih prelazi s svjetlijih nijansi na tamnije. Ovo nije istina i sve ovisi o prirodnom tomu kože. Velike promjene u boji kose često uzrokuje stariji izgled a može biti vrlo štetno za kosu. Naime, ako pogriješiš i obojiš kosu u pretamnu nijansu, prelazak na svjetliju mogao bi jako oštetiti već ionako tanku kosu.

Ako želiš isprobati tamniju nijansu, kreni polako i od pramenova koji ne odskaču previše od tvoje trenutne nijanse.

Koristiš jednu boju za prekrivanje sijedih

Kod prekrivanja sijedih, biranje sao jedne boje za cijelu kosu moglo bi izgledati neprirodno. Obično nam je kosa nešto svjetlija oko lica, stoga bi se na tom području obavezno trebala koristiti druga nijansa nego na ostatku kose.

Zaboravljaš koristiti proizvode za hidrataciju

Bez obzira na teksturu, boju ili dužinu svoje kose, svi stručnjaci savjetuju da redovito koristiš proizvode za hidrataciju. Kosa koja je suha i oštećena uvijek će te činiti mnogo starijom nego što zaista jesi. Možeš birati razne hidratantne maske, a zrelija kosa posebno voli hidratantna ulja.

Ne uzimaš dodatke prehrani

Podcjenjivanje moći suplemenata jedna je od čestih grešaka koje radimo. Starenjem naša kosa prolazi kroz velike promjene koje su uzrokovane promjenama u kemijskoj strukturi kože. Stoga joj vitamini i suplementi poput kolagena mogu mnogo pomoći i ponovo joj podariti mlađahan i svježiji izgled.

Ne održavaš boju i vrhove

Na zrelijoj su kosi, na žalost, jače vidljive posljedice neodržavanja frizure. Ispucali vrhovi mogu učiniti da frizura izgleda zapuštenije, a sjedi izrast pridonijeti će zapuštenom izgledu. Zbog ovakvi stvari bi definitivno mogla izgledati starije. 

Zaboravljaš zaštitu od topline

Ako često sušiš kosu fenom ili koristiš peglu, obavezno trebaš redovito koristiti proizvode koji štite kosu od topline. Iako će ti proizvodi pomoći sačuvati kosu, trebala bi smanjiti stupanj u kojem kosu izlažeš toplini. To znači da bi trebala smanjiti učestalost feniranja i odbaciti peglu za kosu.

Image

Ovo su naše najdraže frizure za ljetne vrućine