Zahvaljujući popularnim beauty vloggericama, ali i poznatim facama poput klana Kardashian-Jenner, konturiranje i hihlighteri postali su 'olimpijske' discipline među ljubiteljicama make up-a.
Iako ovi potezi imaju moć isticanja crta lica, savladavanje savršene tehnike nije uvijek baš tako jednostavno. Bez obzira želiš li postići nježni 'ljetni' sjaj ili holivudski glamour look, važno je znati gdje se highlighter nanosi.
Svrha highlightera je da koža izgleda zdravo i sjajno
Najvažniji korak u postizanju takvog looka je pravilna priprema kože. Operi lice, prijeđi tonikom preko njega i zatim stavi laganu hidratantnu kremu prije pudera.
via Giphy
Sada si spremna za odabir pravog highlightera za tvoj ten. Pronalaženje prave nijanse može biti malo škakljivo, zato imaj na umu sljedeće: Kremasti highlighter odličan je za suhu kožu i može se nanijeti prije ili nakon nanošenja podloge. Highlighter u prahu, s druge strane, bolji je za masnije tipove kože i stavljaš ga kao zadnji korak u rutini šminkanja. Tekući highlighter se koristi prije nanošenja podloge ili ga možeš jednostavno dodati u puder kako bi postigla sjaj na cijelom licu.
S čime je najbolje nanositi highlighter ovisi o tri stvari: vrsti highlightera koji koristiš, razini osvijetljenosti koju želiš i gdje ćeš ga staviti na lice. Kremasti se najbolje nanosi prstima, dok se oni u prahu mogu nanositi kistovima ili spužvicom za šminkanje. Za najmanju pokrivenost, koristi kist s tankim, raspršenim čekinjama. Za veću pokrivenost koristi gušći kist. Kada highlighter nanosiš na na manja područja (usne, nos ili oči), za što veću preciznost najbolji je mali kist u obliku olovke za precizno sjenčanje.
Savjet: Izbjegavaj T-zonu (čelo, sredinu obraza i bradu) jer je prirodno masna i sklona suvišnom sjaju. Za veća područja, poput jagodica, kistom nanesi highlighter pokretima lijevo-desno. Za manja područja, poput unutrašnjih uglova očiju i vrha nosa, malim šiljastim kistom stavi highlighter na željeno mjesto i lagano ga razmaži prstom.
U fotogaleriji pogledaj naših 10 favorita: