Za čistu kožu i blistavo lice: Maska od meda koju možeš napraviti kod kuće

Za samo 20 minuta osjećaš se kao da je sve u redu i da nisi u izolaciji već se spremaš za radni ponedjeljak

Za čistu kožu i blistavo lice: Maska od meda koju možeš napraviti kod kuće

Volim misliti da je nekoliko stvari koje maska za lice ne može popraviti, bilo da si imala loš dan ili ti samo treba nešto da ti makne misli s online kupovine jer ćeš nakon pandemije koronavirusa biti zatrpana bespotrebnim sitnicama. 

Image

Jednostavna domaća maska za smirivanje osjetljive kože


Zato sam pronašla recept za jednostavnu masku za čišćenje kože. Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje imaš u svojoj smočnici ili hladnjaku, a zvijezda ove DIY maske je med.

Med je prirodno antibakterijsko sredstvo i ovlaživač, što znači da čisti pore i održava kožu hidratiziranom. via Giphy


Za što bolje rezultate, medu možeš dodati kurkumu i jabučni ocat ili iscijeđeni limun. Kurkuma djeluje protuupalno i smiruje kožu, a pomaže i kod podočnjaka i hiperpigmentacije.

Jabučni ocat odličan je odabir za masnu koži, a također može umanjiti pojavu pora. Limunov sok ima prirodne AHA i BHA kiseline, pa djeluje kao sredstvo za eksfolijaciju. Najbolje ga je koristiti jednom do dva puta tjedno kako bi se s lica makle mrtve stanice kože za blistav ten kao nakon pilinga.

Kako napraviti masku od meda kod kuće?

Pomiješaj žlicu meda i žlicu kurkume. Prepolovi limun i polovicu istisni rukama koliko možeš ili pošpricaj s malo jabučnog octa. Nanesi na lice i ostavi 20 minuta prije ispiranja.

Upozorenje: Kurkuma će obojiti bilo što, uključujući ručnike i kožu. Ne brini, žućkasta nijansa - ako ju primijetiš - isprat će se s ruku ili lica nakon pranja. Temeljito isperi masku s lica prije nego ga obrišeš ručnikom.

Ako imaš bijeli ili prozirni lak, vrlo je vjerojatno da će se kurkuma vidjeti pa, ako imaš, možeš staviti rukavice. Kurkumu uvijek možeš i izbaciti, ako ti se čini kao prevelika komplikacija za čišćenje.


via Giphy

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.