Très chic!

Jesi li čula za 'wispy' šiške? Bit će 'it' frizura jeseni

Ove mekane šiške idealne su za one željne promjene koja će se primijetiti i koja će licu dati osvježenje, ali istovremeno nisu spremne za pune i guste šiške na čelu. Wispy bangs najbolje opisuju dvije riječi: opušteno i seksi

profimedia-0635322057.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Šiške su nevjerojatne: mogu osvježiti tvoju frizuru i obrisati nekoliko godina s lica. Uspješno skrivaju bore na čelu i uokviruju lice. Jednostavno rečeno, šiške su super izbor jer uvijek djeluju mladenački i pomalo zaigrano. Nakon što su u trendu bile tako zvane curtain bangs - šiške zavjese, sada sve želimo decentnije i sofisticiranije wispy bangs - u prijevodu, tanke i rijetke šiške. Wispy šiške nisu guste i pune te nikako kratke i ravne, najčešće dosežu tik do obrva i postepeno se stanjuju prema vrhovima.

Image
Odmah kod frizera

Box bob - idealna frizura za tanku kosu kojoj treba volumen

Kome najbolje pristaju?

Wispy šiške najbolje će odgovarati ženama s ovalnim licem ili onima s visokim čelom. Također, odličan su izbor za one s tankom i finijom kosom. Iako ove šiške biraju uglavnim žene s ravnom kosom, mogu ih nositi i one s uvojcima - frčkavoj će kosi wispy bangs dati formu i uokvirit će lice. Neke od dama s crvenog tepiha koje obožavaju baš ovakve šiške su Hally Berry, Dakota Johnson i Selena Gomez.

Razlika između wispy i curtain bangs

Oba stila su duge šiške koje nisu ravno rezane, ali su curtain bangs uvijek su duže sa strane, uz lice, a nešto kraće u sredini, u dijelu između obrva. Za razliku od toga, wispy šiške su "mekšeg" reza i cilj je da se na krajevima ležerno stope s ostatkom kose.

Styling je ključan

Ove šiške dolaze s malim upozorenjem, naime, ipak zahtijevaju malo pažnje i njege. Kako bi stajale onako kako treba, potrebno ih je oblikovati. Najbolje je koristiti dva manja viklera koje stavljamo na netom posušenu kosu- jedan uz sam korijen šiški, a drugi odmah ispod prvoga. Nije potrebno dodatno ih podizati.

Najveći neprijatelj dobro stiliziranih wispy šiškica masna je kosa - zato svakako treba izbjegavati ulje ili serume na ovom dijelu kose. Od proizvoda za styling dovoljno je koristiti samo blagi sprej za učvršćivanje. Računaj i da ćeš trebati posjećivati frizera svaka 3 do 4 tjedna kako bi tvoje nove wispy bangs ostale u savršenoj formi.

Prelistaj našu galeriju i pronađi inspiraciju u najslađim wispy šiškama s Instagrama:

Na dugu kosu

Ovakve šiške će kosi koja seže ispod ramena dodati na poletnosti i razigrati cijeli dojam.

Spas za tanku kosu

Ovaj stil šiški kao stvoren je za tanku kosu u kombinaciji s duguljastim licem jer će potpuno tranformirati cijeli izgled.

Nekoliko poteza škarama

Od curtain do wispy šiški mali je korak, ali je razlika golema.

Točka na 'i'

I u kraćoj varijanti wispy šiške dat će formu cijeloj frizuri i savršen okvir tvom licu.

Visoko čelo

Ova je fizura najbolji izbor za žene s visokim čelom koje bi rado vizualno skratile taj dio lica.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.