Znamo kako

Vječno mlad dekolte: Njeguj kožu grudi i prkosi gravitaciji

Gravitacija nije najbolja prijateljica našim grudima, ali se s njom možemo boriti pravilnom njegom kože

Sretna žena
Foto: www.profimedia.hr

Svako jutro i svaku večer tvoje lice ima mali spa trenutak, no svi ti serumi, kreme i ulja obično dođu do vrata ili dekoltea i tamo stanu. Većina nas ne pomišlja na njegu kože grudi, no jednom kada saznaš koliko će ti pomoći u borbi s gravitacijom, odmah ćeš koju kap seruma s hijaluronskom kiselinom ili ružinog ulja kapnuti i ispod majice.

Image

Žensko tijelo: Činjenice o grudima koje vjerojatno ne znaš, a trebala bi znati

Kao i većina trendova danas, ovu ideju popularizirao je TikTok. Iako s ove popularne aplikacije obično izlaze viralni plesovi i frizure, nedavno je jedna mala kozmetička kompanija napravila šaljivi TikTok na kojem pokazuje sve benefite njihove linije za njegu grudi. Ubrzo su žene diljem svijeta uvidjele koliko je njega kože grudi zapravo korisna i mahom počele više razmišljati o njoj.

Stručnjaci za kožu tvrde da njega grudi nije ništa novo i revolucionarno u njihovom svijetu, ali je trebalo nešto više vremena da dođe i do nas. Koža na predjelu prsa posebno je tanka i lako pokazuje znakove starenja. Također nema puno potkožnog tkiva koje ju drži na mjestu te ima mnogo manje žlijezda koje luče sebum i samim time se lako isušuje. Nitko ne želi imati zategnuto lice i naborane grudi, zar ne?

Upravo zato je vrijeme da počneš njegovati kožu grudi hidratantnim losionima. Pravilna njega grudi može kožu duže održati mlađom i zategnutijom što će svakako skinuti godine s tvog izgleda. Prsa su uz lice također mjesto koje je najviše izloženo UV zračenju koje uzrokuje još brže starenje kože, ali i isušivanje.

Mnoge žene imaju i problem s aknama na prsima, pa tako njega kože grudi može pomoći i riješiti se ovih dosadnih crvenih točkica. No preostaje nam još jedno pitanje na koje trebamo odgovoriti, a to je koje proizvode koristiti za njegu kože grudi? Trebamo li skupe serume za lice koristiti u ogromnim količinama kako bi svakodnevno mazale grudi i prsa?

Odgovor je ne. Iako prsa i grudi zaslužuju najbolju njegu koju mogu dobiti, ne trebamo pretjerivati. Započni s kvalitetnom kremom za sunčanje koja ima zaštitni faktor 50+ i nanesi ju na grudi i prsa čak i ako je nebo sivo i izgleda kao da nema sunca. Drugi korak je hidratantni losion. Hidratizirana koža znači čvršća koža, a za grudi znači samo jedno - da ih s godinama nećemo morati gledati kako se spuštaju sve bliže pupku.

Njegovati kožu grudi trebaš i u tušu. Važno je barem jednom tjedno napraviti dobar piling kože na grudima kako bi uklonila mrtve stanice kože i potaknula mlade stanice da čine svoje. Također je odlična ideja s vremena na vrijeme svoje djevojke nagraditi hranjivom maskom. Na tržištu su se čak pojavile maske u maramici oblikovane baš za grudi, pa zašto i one ne bi dobile svoj spa dan.

Nakon što smo se upoznale s ovim nama potpuno novim pravcem njege kože, sigurne smo kako će naše grudi dobiti više pažnje već prilikom idućeg tuširanja. Osim što ćeš svoje grudi njegovati hidratantnim losionima, ne zaboravi ih jednom mjesečno pregledati za bilo kakve kvržice ili promjene na koži koje bi ti uočene na vrijeme mogle spasiti život.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.