Ljepota starog Hollywooda

Kako vizualno povećati oči? Uz ovaj trik dive Sophije Loren

Sophia Loren legendarna je glumica starog Hollywooda poznata po svom lijepom izgledu, ali i prekrasnim očima koje je uvijek znala naglasiti. Uz ovaj look i ti možeš imati takve oči

profimedia-0363845006.jpg
Foto: Profimedia.hr

Stari Hollywood poznat je po legendarnim glumicama koje su svojim talentom, ali i svojom ljepotom, ostale zapamćene sve do danas, a jedna od njih je i Sophia Loren. Ova glumica zlatnog doba Hollywooda poznata je po svom lijepom izgledu, od izduženog cat-eye looka na očima, preko svoje bujne frizure iz 60-ih, do prekrasnih usana nude boje. Zbog svega toga, mnogi joj izravno pripisuju neke od najvećih beauty trendova tog vremena.

Image

Sophia Loren i u devetom desetljeću ostavlja bez daha. A otkrila je što je njezina 'fontana mladosti'

Rođena u Rimu, Sofijina je karijera trajala više od šest desetljeća, a pojavila se u nekima od filmskih klasika, uključujući "Sve je počelo u Napulju" i "Arabesku". U rujnu je Sophia Loren napunila 87 godina i stekla je slavu drugačije vrste jer je postala viralna na društvenim mrežama, dokazavši da je i danas utjecajna kao i uvijek. Čini se da se Instagram i TikTok ne mogu zasititi njezinog prepoznatljivog krilatog eyelinera, looka koji se postiže kombinacijom bijele i crne olovke za oči te stvara optičku iluziju koja produljuje prirodni oblik očiju i čini da oči izgledaju duže i veće u svemu.

Vizažistica i beauty influencerica Katie Jane Hughes pokazala je kako se look može napraviti, pozivajući svoje pratitelje da rekreiraju izgled, a mi moramo priznati da izgleda sjajno i baš holivudski. Iako izgleda impresivno, ovaj je look relativno lako postići – sve što će ti trebati je bijela olovka za oči i crni tekući tuš, kao i odlična maskara ili umjetne trepavice.

Dok bi tradicionalan krilati tuš za oči pratio prirodni oblik oka, spajajući se na vanjskim kutovima, Sophijin look spaja donju i gornju olovku za oči mnogo dalje prema sljepoočnici, stvarajući tako izduženi efekt. Prazan prostor se zatim popuni svijetlom ili bijelom olovkom za oči kako bi izgledalo kao da se radi o prirodnom obliku očiju.

Svoj look završi omiljeno maskarom na gornjim i donjim trepavicama, ili pak parom umjetnih trepavica, te sjajnim mat, nude ružem za usne i spremna si za crveni tepih - baš poput legendarne Sophije Loren.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.