Uradi sama: Oblikuj savršene obrve kod kuće koristeći samo pincetu

U samo nekoliko koraka do savršeno oblikovanih i definiranih obrva

Uradi sama: Oblikuj savršene obrve kod kuće koristeći samo pincetu

Četvrti je tjedan izolacije, kozmetički saloni ne rade, a kada je u pitanju uređivanje obrva - prepuštena si sama sebi. Ne želiš zapustiti izgled svojih obrvi, a vjerojatno ne znaš ni odakle krenuti. Isprobala si sve, od depilacije voskom do microbladinga, a kod kuće imaš samo pincetu? 

Upravo je pinceta najbolja kada je u pitanju uređivanje i oblikovanje obrva - jednostavna je za korištenje, nećeš potrošiti puno novaca na tretmane, a obrve možeš oblikovati onako kako sama želiš. 

Image

Mali vodič za obrve: kada i kako koristiti olovku, puder, pomadu i gel


S kim god da se posavjetuješ, svi će ti reći da i kod kuće možeš postići savršene lukove i savršeno oblikovane obrve, a sve što trebaš je držati se ovih nekoliko koraka. 

Svoje obrve uređuj jednom tjedno, nakon tuširanja

Manje je definitivno više i upravo bi zato svoje obrve trebala čupkati jednom tjedno. Ti najbolje poznaješ svoje obrve i zato, na temelju toga, odredi koliko ćeš ih često uređivati, kako ih ne bi previše počupala. A ako pak nisi sigurna trebaš li počupati neku dlačicu ili ne, radije ju ostavi.


Najbolje je vrijeme za čupanje obrvi neposredno nakon tuširanja, jer para omekšava dlačice i otvara folikule, a dlačice će na taj način lakše izaći i samo čupkanje te neće toliko boljeti. Čak i ako se ne stigneš otuširati, možeš samo napariti lice, ako imaš aparat za parenje, ili nagnuti lice iznad posude s vrućom vodom i glavu prekriti ručnikom, čime ćeš postići isti efekt.

A kada govorimo o pinceti, najbolje je da koristiš onu s nakrivljenim vrhovima od nehrđajućeg čelika, jer ćeš s njom imati najviše kontrole nad onime što radiš.

Preskoči ogledalo s povećalom 

Možda misliš da će ti takvo ogledalo pomoći da vidiš bolje, ali ono će ti pružiti nakrivljenu perspektivu i veća je vjerojatnost da ćeš počupati i one dlačice koje ne bi smjela. Za najbolje rezultate koristi obično ogledalo postavljeno kraj prozora, jer ćeš na dnevnoj svjetlosti najbolje vidjeti.

Započni s dlačicama između obrvi i napravi luk

Prvo počupaj dlačice između obrva. Obrve ti počinju na mostu nosa, a pomoću pincete pronaći ćeš početnu točku. Pincetu drži okomito uz nos, počevši od nosnice. Nakon toga, lagano ukloni dlačice ispod luka obrve.

Iako je svaki oblik lica drugačiji, dobro pravilo je da obrve na početku budu debele, a na krajevima tanje, te da su usredotočene na kost iznad obrva. Želiš postići dvije linije koje se postupno spajaju i sužavaju se u lijepu, oštru točku liniju. Za to će ti pomoći ova ilustracija različitih lukova obrvi.

Ne zaboravi dlačice iznad obrva

Možda si čula da bi obrve trebala čupati samo ispod lukova, ali to nije istina. Većina oblikovanja odvija se ispod lukova obrvi, ali ne želiš ni da područje iznad obrve ostane neuredno. 

Definiraj obrve šminkom

Pripremaš se za sastanak putem Zooma i želiš da ti obrve izgledaju bolje i definiranije? Dodavanje šminke na obrve uokvirit će tvoje lice i definirati njegove značajke, čak i putem web kamere.

Za početnike je najbolja olovka za obrve - jednostavna je za korištenje i izvrsna za definiranje obrva. Olovku možeš upotrijebiti kako bi stvorila lažne dlačice na obrvama ili popunila praznine, a kako bi izgledalo što prirodnije, na kraju iscrtavanja četkicom prijeđi preko obrva.


Želiš li punije trepavice, tvoj je najbolji prijatelj puder za obrve. Ako već imaš njegovan oblik, ali želiš da ti obrve izgledaju punije, kako bi im dodala gustoću, na njih nanesi puder za obrve malom, zakrivljenom četkicom. Savjet je da počneš na kraju obrvi, a zatim s ostatkom pudera popuni prednji dio kako bi postigla što prirodniji look.

Ako ne želiš potrošiti više od nekoliko sekundi na obrvama, gel za obrve najbolje je rješenje. Izvrstan je za "ukroćivanje" onih dlačica koje su posvuda - on će ih držati na jednom mjestu. A ako koristiš gel za obrve u boji, on će tvojim obrvama podariti dodatni volumen.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.