ZA SVE TIPOVE KOŽE

Uljni čistači za lice postaju sve veći hit – istražili smo koji su najbolji

Osim što vrlo učinkovito skidaju make-up i ostale nečistoće s kože, ulja istovremeno njeguju i hrane kožu te su dobar izbor i za suhu i za masnu kožu lica

uljni čistači
Foto: Profimedia

Čišćenje lica neophodan je korak unutar svake dobre skincare rutine i nikako ga ne bismo trebali preskakati. Čak i kada ne nosimo šminku, na koži lica se tijekom dana skupljaju brojne nečistoće koje je potrebno odstraniti prije odlaska na spavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LJETNI FAVORITI

Izdvajamo najbolje proizvode protiv celulita - za mekšu i glađu kožu

Na tržištu se danas može pronaći uistinu raznolik izbor proizvoda namijenjenih čišćenju lica, a u posljednje vrijeme sve popularniji postaju uljni čistači. Iako mnogi misle da su takvi proizvodi namijenjeni samo onima s jako suhom kožom, ulja za čišćenje lica ustvari su idealan izbor za sve tipove kože.

Osim što vrlo učinkovito skidaju make-up i ostale nečistoće s kože, ulja istovremeno njeguju i hrane kožu. Za razliku od mnogih drugih proizvoda za čišćenje, ulja neće isušiti kožu pa su dobar izbor i za suhi i za masni tip kože lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uljni čistači mogu se koristiti zasebno, ali i kao dio dvostruke rutine čišćenje gdje se ulje koristi kao prvi čistač kojim se otapa šminka, u kombinaciji s nekim drugim proizvodom na bazi mlijeka ili vode. Osobito su dobar izbor ljeti kada naša koža iziskuje malo drugačiju njegu jer se pojačano znojimo, više smo izloženi UV zrakama i češće na lice nanosimo proizvode sa SPF-om koji se ponekad teško skidaju pa su upravo ulja kao prvi korak u rutini čišćenja lica odličan izbor. Uljni čistači učinkovito rastapaju SPF kreme, kao i vodootpornu šminku.

Nakon čišćenja uljem koža će biti mekana i nježna te spremna za daljnju njegu. Ulja odstranjuju i višak sebuma koji može izazvati pojavu akni, poboljšavaju samu teksturu kože pa koža postaje finija i bore su manje izražene.

Velika prednost ovog proizvoda je i to što se jednostavno koristi – ulje je potrebno pomiješati s malo vode te nježno umasirati u lice i zatim prebrisati kožu toplim ručnikom ili se umiti. S lakoćom će se uklopiti u svaku skincare rutinu pa ako ih još nisi isprobala, svakako im daj šansu.

U nastavku smo izdvojile sedam najboljih ulja za čišćenje među kojima ćeš sigurno pronaći svog novog beauty favorita.  

Olival Mikroemulzija za prvi korak čišćenja lica - 10,60 €

Lagano ulje za čišćenje lica obogaćeno skvalanom i uljem konoplje nježno otapa i uklanja vodootpornu šminku i proizvode za zaštitu od sunca.

Image
1/7