MALE TAJNE VIZAŽISTA

Neće te iznevjeriti: S ovim trikovima ruž će potrajati cijeli dan

Želiš imati lijepe usne od jutra kad naneseš ruž sve do večernjeg skidanja šminke. Evo kako to možeš postići s bilo kojim ružem, bez obzira na nijansu

profimedia-0295629420.jpg
Foto: Profimedia

Ruž je dio make-upa od kojeg očekujemo da izdrži prilično mnogo izazova. Od šalice kave ujutro preko ručka do svih osvježavajućih pića i zalogaja koje si priuštimo u međuvremenu - ruž bi sve ovo trebao izdržati i ostati postojan - a to je nemoguće. Ili ipak nije?

Image
BEAUTY SVIJET

Jedino potrebno uz korektor: Izdvojile smo pet najboljih rumenila i ruževa u jednom

Je li nužno posegnuti za jednim od dugotrajnih ruževa ili takvu postojanost može postići i tvoj omiljeni ruž?

Uz prave trikove, to je moguće. Slijedi naše savjete za nanošenje ruža, saznaj koje pogreške trebaš izbjeći, a što ne smiješ preskočiti. Ne samo da će tvoj ruž izdržati sva pića i hranu, nego će biti i 'otporan na poljupce':

Pogledaj video: Saznaj sve o botoksu

Dobra priprema

Prvi korak sastoji se u pripremi usana za make-up. Trebaš odstraniti mrtve stanice kože i dobro nahraniti usne balzamom. Četkicom za zube kružnim pokretima izmasiraj usne - ovo će potaknuti cirkulaciju. Naime, tvoj ruž neće ostati postojan na suhoj i gruboj koži. Prije nanošenja ruža, obriši usne kozmetičkom maramicom kako bi skinula bilo kakvu masnoću koja može uzrokovati brisanje ruža s usana.

Image

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Nourishing Lip Balm Broad Spectrum Sunscreen SPF 20 Balzam za usne, sada 21,77 eur

Image

Bobbi Brown Lip Balm SPF 15 balzam za usne Balzam za usne, 33,84 eur

Primer za usne

Make-up profesionalci prije nanošenja ruža koriste primer za usne. Osim što će primer usnama pružiti dodatnu hidrataciju, učinit će da budu glađe i produžit će vijek trajanja samog ruža.

Image

MAC Prep + Prime Lip Primer za usne, 28,49 eur

Image

Douglas Collection Lip Primer Primer za usne, sada 5,30 eur

Upotrijebi kist

Oponašaj vizažiste i umjesto da ruž direktno namažeš na usne, upotrijebi kist. Uz ovo pomagalo moći ćeš bolje i ravnomjernije nanijeti boju, a to će pomoći da ruž na usnama izgleda ljepše - ali da dulje drži. Ovo je osobito dobar potez ako koristiš tamnije ruževe.

Image

Dopr Dior Backstage Retractable Lip Brush N°31 Kist za usne, 29,59 eur

Image

Diego Dalla Palma Lip Brush N.3 Kist za usne, 28,29 eur

Liner ili olovka

Tajna dugotrajnog make-upa na usnama leži i u korištenju olovke ili linera u boji ruža ili u nude nijasni. Obrubi usne prije nanošenja ruža jer ćeš time izbjeći packanje i mrlje od ruža po licu. Možda nisi znala, ali umjesto olovke možeš upotrijebiti i korektor - držati će ruž ' na mjestu'.

Image

Clinique Quick liner For Lips Intense Olovka za usne, 35,69 eur

Image

Naj Oleari Perfect Shape Lip Pencil, 18,39 eur

Više slojeva

Rijetko koji ruž moći će izdržati cijeli dan ako ga naneseš u samo jednom sloju. Nanesi ga u 2 ili 3 sloja, a između svakog od njih upotrijebi kozmetičku maramicu i nježno tapkaj po usnama. Zatim otvori usta i prisloni maramicu na usne kako bi otlonila višak koji bi se mogao preslikati na tvoje zube. Ako koristiš tamniju nijansu ruža možeš nakon prvog sloja na usne nanijeti malo pudera u prahu i zatim staviti drugi sloj - za ekstra dugu postojanost.

Image
Foto: Pexels

Dugotrajni ruževi

Nije marketinški trik, najduže na usnama doista ostaju ruževi koji nose oznaku 'long lasting'. Ključ je u bogatoj pigmentaciji takvih ruževa koji su najčešće mat teksture. S druge strane, sjajni i kremasti ruževi jednostavno neće trajati tako dugo. Ipak, ako imaš vrlo suhu kožu, mat dugotrajni ruževi vjerojatno nisu najbolji izbor za tebe jer će djelovati suho i ostavit će grub i neugodan osjet na usnama.

Image

Anastasia Beverly Hills Lip Stain Toner za usne, 21,10 eur

Image

Shiseido Modern Matte Powder Lipstick Ruž za usne, sada 29,62 eur