Što mi moji podočnjaci govore?

Podočnjaci mogu upućivati na neke zdravstvene probleme koje imamo

Što mi moji podočnjaci govore?

Podočnjaci u obliku tamnih kolutova na području ispod očiju prvi su znak da nešto nije u redu u našem organizmu.

Uz njih, najčešće se pojavljuju i umorne i natečene oči, a uspješno se mogu prikriti puderima i korektorima za prikrivanje. No, to nažalost nije trajno rješenje. Na pojavu podočnjaka koji su između ostaloga i jedan od prvih znakova starenja, treba gledati kao na upozorenje vlastitog organizma koji viče i moli da malo usporimo, smanjimo razinu stresa i provjerimo vlastito zdravstveno stanje.

Na našoj koži uvijek se najbolje može vidjeti općenito stanje organizma, a osobito nam to mogu pokazati podočnjaci. Jeste li znali da postoji nekoliko vrsta različitih podočnjaka koji obzirom na svoj izgled ukazuju na problem u određenom dijelu organizma. Tako ih možemo podijeliti na:

  • TAMNI PODOČNJACI - Tamni podočnjaci su ujedno i jedni od najgorih vrsta podočnjaka jer vam u riješavanju estetskog problema koji izazivaju neće pomoći nikakve kreme i kozmetički preparati upravo iz razloga zbog kojeg se oni pojavljuju. Razlog njihove pojave je zdravstvene prirode i ukazuje na to da u vašem organizmu postoji određena kardiovaskularna bolest ili poremećaj koji se treba pratiti i pokušati izliječiti, tako da svakako preporučujemo da pođete na pregled kod vašeg liječnika koji će vas zatim uputiti na daljnje pretrage.
  • CRVENO LJUBIČASTI PODOČNJACI - Podočnjaci tamno crvene, gotovo ljubičaste nijanse najčešće ukazuju na problem s bubrezima, stoga predlažemo da reagirate na vrijeme i poduzmete potrebne mjere.
  • SMEĐI PODOČNJACI - Podočnjaci intenzivno smeđe boje znak su problema s jetrom.
  • OTEČENI PODOČNJACI - Otečeni i lagano ispupčeni podočnjaci su znak da živite prestresno i strašno nezdravim načinom života, da unosite prevelike količine cigareta ili alkohola u organizam ili da se borite s nekim hormonalnim poremećajem.

Kako biste se na adekvatan način riješili podočnjaka, potrebno je reagirati na vrijeme i pokušati otkloniti uzrok koji je gotovo uvijek zdravstvene prirode. Uz to, svakako predlažemo da pokušate ublažiti njihovo pojavljivanje uz promjenu loših prehrambenih navika, te da u svoju svakodnevicu uključite više odmora, manje stresa, pokušate s uvođenjem neke tjelesne aktivnosti i izvođenja vježbi disanja koji će umanjiti stres. Vidjet ćete da će rezultati sigurno biti brzo vidljivi i da će oporavak biti lakši.

Također, u borbi s ružnim podočnjacima svakako će vam pomoći veći unos tekućine u organizam na dnevnoj bazi budući da voda pomaže u detoksikaciji organizma, zatim korištenje maslinovog ulja, maska sa svježim krastavcima i čajem kamilice, unos vitamina, minerala i željeza, te provođenje vremena na suncu što će koži omogućiti opskrbu vitaminom D.