Sigurno griješiš u ovih 10 stvari kada stavljaš šminku, a da toga nisi ni svjesna

U ovim stvarima griješe gotovo sve žene, a mi smo istražile kako ti možemo pomoći da ih radiš bolje

Sigurno griješiš u ovih 10 stvari kada stavljaš šminku, a da toga nisi ni svjesna

Vjerojatno stavljaš šminku na isti način već godinama i imaš svoju uhodanu rutinu kojom to radiš. I pri tom gotovo sigurno griješiš, a da toga nisi ni svjesna.

Priznajmo, većina nas ima problema s konturiranjem i blendanjem podloge i sjenila, a često je teško nanijeti i tekući ruž te tuš. Čak i ako misliš da većinu toga radiš točno, sigurno ćeš se pronaći u barem jednoj od ovih deset grešaka.

1. Biraš krivu nijansu bronzera

Što se tiče bronzera, najčešće griješimo pri samom odabiru. Kod pogrešne nijanse bronzera cijela podloga počinje izgledati kao da je pogrešne nijanse, te lice djeluje kao da je odvojeno od vrata i poprsja.

Ispravan način:

1. Ako je tvoja koža više u žutim ili maslinastim tonovima treba ti bronzer zlatnih tonova.

2. Ako imaš crvene ili roze tonove, te one koji podsjećaju na boju breskve, tada biraj bronzere u nijansama terra-cotte. Tako ćeš postići prirodniji osunčan izgled, umjesto da izgledaš kao da si očito nanijela bronzer.

Image

2. Pogrešno koristiš kist

Kada kupuješ kist, obrati posebnu pozornost na veličinu i vlakna.

Pravi način:

1. Kod manjih područja lica, poput očiju, koristi male i gušće kistove kako bila što točnija.

2. Kod nanošenja baze, koristi plosnatije kistove umjesto velike i pufaste.

3. Koristi metodu tapkanja kako bi stavila puder, te razmazivanja kod baze. 

Image

3. Obrve ti ispadaju previše 'kockasto'

Izgleda da je Cara Delevinge look još uvijek u modi pa mnogo žena pokušava postići da im obrve djeluju tamno i debelo. Ovo može biti jako problematično, ako prirodno imaš tanje obrve. One uglavnom budu preduge ili previše uglaste a lice ti zbog toga može izgledati pomalo zastrašujuće.

Ispravan način:

1. Probaj izmjeriti obrve tako da odgovaraju tvom jeddinstvenom obliku lica. Koristi olovku kao ravnalo i poravnaj unutarnji rub obrve s odgovarajućom nosnicoom. Najviši luk trebao bi biti točno iznad vanjskog ruba šarenice oka. Završetak obrve trebaš poravnati sa zamišljenom linijom koja spaja rub nosnice s vanjskim kutom oka. 

2. Kada ispunjavaš obrve kreni od tamnije nijanse kako bi definirala vrh obrve (ako imaš samo jednu nijansu na tom je dijelu možeš malo pojačati). S jačom bojom prati gornji rub obrve od luka do kraja, te također pojačaj i donji rub  od vrha do centra. Obrvu ispuni svijetlijom nijansom tako da ideš od najsvjetlije na početku prema tamnijoj na kraju.

4. Pretamna ili presvijetla podloga

Ako želiš postići svijetliju ili tamniju nijansu, postoji ispravan način da to učiniš a da ti glava ne izgleda kao Frankensteinova.

Ispravan način:

1. Koristi dvije nijanse, jednu malo tamniju od tvoje boje, a drugu svijetliju ili istu kao boju tvoje kože. 

2. Stavi svijetliju nijansu prema sredini lica, a tamniju prema rubovima.

3. Obavezno blendaj vrat kako bi postigla prirodniji izgled.

5. Vraćaju se klasične olovke za oči - budi oprezna s njima

Klasične olovke za oči jeddno su vrijeme bile totalno out, a zamijenili su ih tuševi ili samo sjenila. E pa sada se vraćaju u modu, zajedno sa svim starima problemima koje smo imale s njima i prije. Za početak probaj se čim više približiti ogledaju i nemoj pretjerano navlačiti oko kada ga stavljaš.

Ispravan način:

1. Počni na sredini kapka kako bi ustanovila debljinu. Ovako ćeš osigurati da ti olovka slučajno ne pobjegne i sloj bude predebeli.

2. Nacrtaj krilce tako da ideš s vanjske strane prema unutarnjoj, a ne obrnuto.


6. Tekućim ružem prvo iscrtaj rubove

Mnoge žene imaju naviku samo nanijeti ruž od sredine prema krajevima. Ako si među njima probaj sljedeći puta to učiniti na ovaj način.

1. Ružem najprije iscrtaj rubove usana, srednje rubove sa zatvorenima, a vanjske s blagom otvorenim ustima. Sredinu ispunjavaj na kraju nakon što si definirala uglove.

7. Pogrešno konturiraš lice

Ovo je jedna od kardinalnih grešaka i stvar za koju ćeš se trebati malo više potruditi. Puno puta imamo priliku vidjeti rezultate koji izgledaju pretamno, pretjerano, prenaglašeno i loše spojeno s ostatkom lica.

Ispravan način:

1. Izbjegavaj crtati ikakve ravne crte. Umjesto toga radi lagane poteze četkicom prema gore, prateći strukturu kosti.

2. Izbjegavaj tamne nijanse konture. Biraj nijansu koja je za najviše dva tona tamnija od boje tvoje kože.

3.  Konturiranje ti nekad može učiniti da ti lice izgleda gore nego prije. Kod konturiranja nosa pobrini se da ne nanosiš highlighter prenisko na vrhu jer će ti tako nos izgledati duže i veće. Kada radiš konturu obraza nemoj crtati prenisko prema ustima jer će ti to produžiti lice i maknuti ovalni oblik.

8. Oštećuješ svoje prirodne trepavice

Ekstenzije za trepavice sve su popularnije i popularnije, a najviše pridonose postizanju hollywoodskog looka. No, one su ljuti neprijatelji tvojih prirodnih trepavica koje bi na kraju zbog ljepila mogle izgledati očerupano i neuredno.

Ispravan način:

1. Najprije nanesi maskaru na svoje trepavice. 

2. Nanesi tanki sloj ljepila na umjetne trepavice i pričekaj dvadeset sekundi da se osuši.

3. Zalijepi trepavicu najprije na sredinu obrve pa tek onda pričvrsti rubove. Koristi kraj četkice kako bi namjestila ljepljivi dio bliže oku. 

9. Maskara ti ostavlja grudice

Ako godinama nosiš maskaru koja ostavlja grudice, prestani s tim. Ovo možeš lako izbjeći.

Ispravan način:

1. Ne stavljaj previše slojeva maskare jer će se tako grudice definitivno pojaviti. Kada nanosiš drugi sloj, pusti da se prvi osuši. Kada nanosiš slojeve na mokru maskaru, ona se mnogo lakše skuplja u grudice.

2. Probaj koristiti dvije različite maskare, jednu za volumen a drugu za razdvajanje trepavica. 

10. Pogrešno nanosiš shimmer

Pazi kada nanosiš shimmer na lice ili oči, jer ti on može dati dodatnu teksturu. Ovo znači da bi ti pore zbog toga mogle izgledati veće. Kako bi postigla željene rezultati dobro promisli na kojim mjestima ti je shimmer potreban.

Ispravni način:

1. Prilikom stavljanja shimmera nemoj ga stavljati preko akni, preblizu oku ili prdaleko prema centru lica. 

2. Kako bi izbjegla previše teksture nemoj stavljati shimmer na nabore oko očiju. Kako bi dobila dobru sjenu na oku, shimmer koristi samo na kapcima i unutarnjem uglu oka.