Osvježavajuća promjena

Odvaži se na promjenu: Evo koje šiške najbolje odgovaraju tvom licu

Mekane, opuštene i seksi 'whispy' šiške pomoći će ti omekšati liniju čeljusti, dok će dramatične šiške na stranu vizualno dati više dimenzije okruglijim licima

pexels-amirhesam-golzar-10420780.jpg
Foto: Pexels

Šiške mogu drastično promijeniti tvoj izgled, pogotovo zato što ima toliko vrsta od kojih će svaka dati potpuno drugačiji izgled tvome licu. Odrezati ili ne? Vječno pitanje! Sjeti se, koliko si se puta to pitala nakon što si izašla iz veze i postala slobodna žena. To je obično vrijeme za promjene, a te promjene su - šiške.

Image
Idealne za ljeto

Šiške će i ovog ljeta biti hit – imamo pet sjajnih frizura za inspiraciju

Mekane, opuštene i seksi 'whispy' šiške pomoći će ti omekšati liniju čeljusti, dok će dramatične šiške na stranu vizualno dati više dimenzije okruglijim licima.

Ne daj se strpati u kategorije, ako imaš želju za neki tip šiški, zanemari sva pravila i odaberi koje želiš, samo budi odvažna. Ako ipak želiš par savjeta oko odabira šiški, tu smo da ti pomognemo. Najbolje će ti pristajati ona frizura koja najviše odgovara tvom obliku lica, zato ako razmišljaš o šiškama, saznaj koje su najbolje za tebe.

Ovalno lice

Ovalno lice voli šiške, pa ako si ti ta sretnica, biraj! Možeš više manje odabrati bilo koji stil i jednako će ti dobro pristajati, ali postoje jedna varijanta koja laska tvome licu a to su mekane tupe šiške koje linijom prate oblik tvog lica. Ova kategorija šiški je kao stvorena za tebe. Ali kako je ovalno lice vrlo zahvalno, dobro će ti stajati i srednje ošišane šiške. One su mrvicu dulje od mikro šiškica i završavaju tik do obrva. Ovakve frizure kao stvorene su za kovrčavu kosu.

Srcoliko lice

Ovaj oblik lica karakterizira šire čelo i uža brada. Šiške bi kod ovog oblik lica trebale suziti dio oko obrva pa ih ne bi trebalo previše šišati u širinu nego treba napravili lagani prelaz prema duljim dijelovima koji se spuštaju niz lice i tako vizualno stanjuju čelo. Izbjegavaj puno volumena i biraj one šiške koje se od sredine čela šire i prelaze preko obrva - takozvane 'zavjesa' šiške.

Okruglo lice

Vrlo popularne i uvijek u trendu, šiške na stranu najbolje će odgovarati okruglom licu s nježnim linijama koje se obično šire u licu. Kut ovih šiški stvara dojam da je lice vizualno dulje nego što je. Ovom tipu lica dobro stoje i mikro šiške koje su vrlo kratke i ostavljaju otvoreni prostor do obrva. Tako izdužuje tvoje lice.

Četvrtasti oblik lica

Duge stepenaste šiške bit će pravi odabir za te ako imaš lice u obliku kvadrata. Lijepo će uokviriti tvoje lice, a opet ti dati dozu elegancije i ono najbitnije, omekšati grublje linije čeljusti. Osim toga, slobodno odabereš i šiške koje su šišane uz liniju obrva jer će ti i one jako dobro stajati.