Prekrasne frizure

Ako imaš tanku kosu, ovo su savršene frizure za tebe

Nitko ne bi htio jako tanku kosu, no dobra vijest je da uz prave frizure možeš stvoriti privid gušće kose

gustafrizura.jpg
Foto: Unsplash

Mnogo žena vodi borbu s tankom kosom i svaka od njih zna koliko je teško odabrati frizuru koja će stvoriti privid bujnije kose. Ključ je u optičkim iluzijama i frizurama koje će stvoriti tvoj frizer, a koje su idealne za sve s tankom kosom.

Image
Zlatna sredina

Vrijeme je za novu frizuru? Pokušaj s ovim hit frizurama koje ne traže šišanje

"Ako imaš finu ili tanku kosu, izuzetno je važna frizura koju odabereš", za Who What Wear je podijelio poznati frizer Ted Gibson. "Općenito, tuplje linije uvijek su bolje, a ako se odlučiš za slojeve, neka budu minimalni. Bob, lobovi, duga kosa otprilike jednake duljine i 'pixie' frizure izvrsne su frizure za ovu vrstu kose". No, Gibson je upozorio i da je važno kako njeguješ i oblikuješ svoju kosu.

"Najgore pogreške u oblikovanju tanke kose su upotreba jakog regeneratora ili teških ulja - to ne samo da će finija tekstura brzo izgledati masno, već kosa neće dobiti onaj voluminozan i lepršav izgled koji daje dojam da ti je kosa gušća", istaknuo je Gibson. A evo i koje su to frizure idealne za tanku kosu

Lagano slojevit tupi rez

Poznati frizer Cervando Maldonado za Who What Wear je otkrio da frizura ne mora biti kratka kako bi izgledala gušće - možeš imati frizuru do ramena, a možeš dodati i malo slojeva da izgleda gušće, a sve je stvar strategije.

"Ako imaš finiju teksturu kose, ali voliš dugu kosu, preporučujem tupi rez frizure ili lagano slojevitu frizuru", kaže on i dodaje da bi takva frizura sprijeda trebala uokviriti lice, a zahvaljujući laganim slojevima, tvoja će kosa izgledati puno gušće.

Ravni i tupi bob

Elegantni tupi bob ili lob jedna je od najboljih frizura za one s tankom ili finom kosom. Maldonado je kao favorit izdvojio uglađeni, ravni rez do brade, vrata ili ključne kosti.

"Ovo je izvrstan izbor jer nadopunjuje izgled tvoje kose i daje trenutni šik stil bilo da ju nosiš u repu, ravno ili valovito", objasnio je Maldonado.

Duga kosa sa šiškama i slojevima koji uokviruju lice

"Jedna je pogreška kod fine kose koja je preduga i s previše slojeva ta da prirodna tekstura kose izgleda manje gusto", istaknuo je Maldonado i dodao da, ako ne voliš kratku ili čak srednje dugu kosu, najbolja je slojevita frizura koja kombinira šiške i slojeve koji uokviruju lice.

"Ovaj mi se kroj posebno sviđa jer kosi može dati specifičan stil i potrebnu strukturu, a istovremeno zahtijeva minimalno oblikovanje i održavanje", dodao je.

Pixie

"Pixie je izvrsna frizura za tanku kosu jer pomaže dodati punoću tvojim pramenovima", objasnila je frizerka Ursula Stephen. Osim toga, zahtijeva vrlo jednostavno održavanje. Stephen ističe da, ako želiš ovakvu frizuru, u salonu tražiš "puni" ili "gusti" pixie rez s minimalnim slojevima.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.