S ovim tutorijalima ćeš i kod kuće moći napraviti pravi tretman za njegu lica

Instagram je oduvijek bio mjesto za pronaći inspiraciju, a sada postaje novi kozmetički salon zahvaljujući ovim tutorijalima

S ovim tutorijalima ćeš i kod kuće moći napraviti pravi tretman za njegu lica

Tretmani za njegu lica jednako su učinkoviti koliko i funkcionalni, a to što su saloni i dermatološke ordinacije zatvorene ne znači da ih ne možeš raditi kod kuće. Srećom, mnogi stručnjaci za njegu kože su tu da ti pomognu, nudeći demonstracije uživo o tome kako sebi priuštiti savršen tretman njege lica kod kuće i otkrivajući svoje najbolje savjete i tehnike koji će ti pomoći da tvoja koža zablista.

Trenutno, kako većinu vremena provodimo unutar svoja četiri zida, konačno imamo priliku posvetiti se našoj koži lica. Ovi će ti Instagram tutorijali stoga biti od velike pomoći - bilo da ti je koža pod stresom ili joj treba hidratacije.

Image

Dva jednostavna sastojka su sve što ti je potrebno da napraviš DIY piling za lice


Bez obzira na tvoje zahtjeve, ako želiš pomoć stručnjaka, Instagram je pravo mjesto za inspiraciju, a sigurne smo da ćeš pronaći barem jedan tutorijal koji će ti odgovarati.


Limfna drenažna masaža


1. Uzmi ulje ili serum u većoj količini nego što inače koristiš. Zagrij ga između ruku i nanesi na lice i vrat.

2. Počni s predjelom vrata - desnu ruku stavi na lijevu stranu vrata i masiraj mišiće prema gore, ponavljajući postupak sa suprotnom rukom na suprotnoj strani vrata. Zatim, stavljajući ruke u molitveni položaj ispod brade, masiraj mišiće duž čeljusne linije, pomičući ruke prema gore, ka ušima.

3. Kreni na područje brade i usta - zatakni palčeve ispod brade i prstenjacima masiraj prednji dio brade, oslobađajući napetost u tom području. Zatim masiraj područje oko usta malim kružnim pokretima, počevši od sredine na gornjoj usni i završavajući ispod donje usne.

4. Zatim dolazi područje vilice - prste ponovo stavi ispod brade, kažiprstima kreni od vrha brade i vuci prema gore, dok ne dođeš do ušiju. Zatim, istim pokretom molitvenog položaja koji si napravila uz vrat, pomoću dlanova pomiči mišiće duž vilice prema ušima.

5. Završi na bočnim stranama lica - stranu lica podijeli na dva dijela, ispod jagodica i iznad jagodica. Kreni ispod jagodica, stisni mišić između palca i kažiprsta, počevši od usta i krećući se prema gore do ušiju. Ponovi postupak iznad jagodica, pri čemu posebno obrati pažnju na podizanje mišića odozdo prema gore, a cijeli postupak ponovi na suprotnoj strani lica. Završi s rukama u molitvenom položaju stežući bradu prema gore.

30-minutni tretman za dehidriranu kožu


1. Pomiješaj malu količinu balzama za čišćenje lica s malo vode i umasiraj u kožu, a zatim isperi flanelom.

2. Uzmi kremasti piling i nanesi ga kao masku tapkajući po koži i ostavi ga nekoliko minuta. Zatim ga dobro umasiraj u kožu i isperi flanelom.

3. Otvori hidratantnu lisnu masku i nanesi je na lice. Preko maske prijeđi s valjkom za lice u potezima prema van u trajanju od pet minuta, a zatim ju ostavi na licu 15 minuta.

4. Ukloni masku i umasiraj ostatke seruma dubokim kružnim pokretima oko očiju i čela kako bi se proizvod što bolje apsorbirao i kako bi opustila napetost mišića.

5. Nanesi nekoliko kapi hidratantnog seruma na ruke i umasiraj duboko u lice.

6. Na vrhove prstiju stavi kapljicu kreme za oči i kružnim pokretima prstiju nanesi oko cijelog područja oko očiju.

7. Na kraju, u kožu umasiraj hidratantnu kremu, a završi s nanošenjem balzama za usne

Tretman za zaglađivanje bora smijalica


1. Nanesi veliku količinu seruma ili ulja na obje ruke.

2. Postavi vrhove prstiju i desne i lijeve ruke na bore smijalice oko usta i nosa.

3. Prstima lagano tapkaj po licu, "izvlačeći" bore prema vanjskoj strani lica.

4. Kad stigneš do čela, bore masiraj jakim pritiskom od sredine čela prema van.

Gankin, japanska masaža lica


1. Pripremi se tako da kosu ukloniš s lica i očistiš lice jer se ova masaža radi na čistoj koži.

2. Uzmi srednji prst i prstenjak, a ruke prekriži preko prsa, u stilu balerine. Vrhove prstiju postavi na sredinu svake ključne kosti i šest puta prebaci glavu s jedne strane na drugu kako bi aktivirala limfni sustav.

3. Kremu količine oraha nanesi na čelo, nos, obraze i bradu i raširi je po licu poput maske.

4. Prste stisni u šaku, zglobove stavi na vrh obrve i pritisni prema gore.

5. Slijedi isti postupak od luka obrva, podižući se u četiri točke do vrha čela. Zatim lagano pritišći prema sljepoočnicama.

Očisti, toniraj, hidratiziraj


1. Nanesi ulje ili balzam za čišćenje lica na suhe ruke. Ruke drži iznad lica, a zatim umasiraj u kožu. Sredstvo za čišćenje obriši vlažnom gazom.

2. Kada ukloniš sredstvo za čišćenje lica, gazom prijeđi suha područja kako bi uklonila mrtvu kožu.

3. Posegni za tonerom i nekoliko kapi nanesi na pamučni jastučić za višekratnu upotrebu. Nanesi ga na lice za instantnu hidrataciju.

4. Nanesi dvije do tri kapi svog seruma i umasiraj u lice.

5. Završi s hidratantnom kremom na bazi gela.

Dvostruko čišćenje lica


1. U suhu kožu umasiraj sredstvo za čišćenje lica na bazi ulja kako bi lagano otopila šminku. Ostatak ulja ukloni vrućom vodom i gazom.

2. Zatim upotrijebi gel za čišćenje lica ili sredstvo za čišćenje lica s ugljenom kako bi lice očistila od svih prljavština i viška ulja i to zatim ukloni vrućom vodom i gazom.