Svestran i elegantan

Ravno rezani bob - hit frizura koja je IN i ovog proljeća

Elegantan i šik, ravno rezani bob savršen je za sve žene s finijom i ravnom kosom, a mi smo saznale sve o njemu

bob-frizura.jpg
Foto: Pexels

I ptice na grani već znaju koliko je bob frizura svestrana i lijepa, a u posljednje dvije godine popularnija je nego ikad prije. Sve moguće varijacije ove frizure već smo vidjeli i teško nam se odlučiti koja je bolja od druge, bilo da je riječ o francuskom bobu, dječačkom bobu ili onom koji je malo dulji od klasičnog, a i ova posljednja u nizu jednako je lijepa i idealna je za sve žene s ravnom kosom.

Image
Oui, s'il vous plaît!

Želiš li nešto opušteno i šik, francuski bob je izbor za tebe

Ravno rezani bob savršena je frizura za sve žene s finom i ravnom kosom, a osim toga, vrlo je elegantan i nakon samo jednog feniranja ili peglanja kose, imat ćeš frizuru spremnu za baš svaku priliku. Sjajan, jednostavan i nevjerojatno glamurozan, ovaj bob je jednostavno savršen.

To su prepoznale i brojne slavne dame koje se sve češće odlučuju za ovu frizuru, a među njima je i model Karlie Kloss, čiji je ravno rezani bob do brade stilizirao frizer i stilist Harry Josh i doveo ga do savršenstva, a za Glamour je podijelio nekoliko savjeta kako ovakvu frizuru stilizirati kod kuće, a da izgleda seksi i elegantno, baš kao da si stigla od frizera.

Ne postoji samo jedan stil boba - tu su francuski bob, bob do ključne kosti i brojni drugi – a svaki nudi nešto drugačije. Pa ako se pitaš zašto odabrati baš ovaj elegantni look, Josh savjetuje da je ova frizura idealna za tebe ako imaš finiju kosu. Osim toga, ima manje slojeva i svugdje je iste duljine, što ga čini elegantnijim i ujednačenijim pa je kao takav savršen za sve žene koje preferiraju takav tip frizura.

Kada govorimo o stiliziranju i oblikovanju, ovaj stil najbolje funkcionira na ravnoj i finijoj kosi, a ako je tvoja kosa prirodno valovita ili kovrčava, vjerojatno ćeš morati potrošiti više vremena na njezino oblikovanje. Ako ti je kosa ravna, bit će ti relativno jednostavno održavati ovakvu frizuru, a ako je valovita, Josh savjetuje da ju prvo osušiš fenom, a zatim ispeglaš.

A kako bi izvukla maksimum od ove frizure, Josh preporučuje da koristiš sprej za volumen ili teksturu kako bi podigla dijelove kose i svojoj frizuri dala malo više volumena, što uvijek bolje izgleda.

Ovaj stil odlično funkcionira i sa šiškama, pa odlučiš li se za ravno rezani bob i još mu dodaš šiške, definitivno nećeš pogriješiti.