Punđe nosimo više no ikad: Saznale smo kako napraviti savršenu 'messy' punđicu

Obožavamo ovu jednostavnu, a atraktivnu frizuru za svaki dan

Punđe nosimo više no ikad: Saznale smo kako napraviti savršenu 'messy' punđicu

Punđe su nam jedna od omiljenih frizura jer su praktične i atraktivne istovremeno. S obzirom na to da nam se ove jeseni i zime preporučuje što više boraviti kod kuće, kosa nam je većinu vremena svezana ili u konjski rep ili je podignuta u neurednu punđicu. I dok većinu vremena stvarno volimo to što u izgled ne moramo ulagati niti malo truda, ponekad bismo ipak voljele da nam "kućna" punđa izgleda malo ljepše i ženstvenije.

Image

Duga kosa kod sredovječnih žena: seksi ili smiješno?

Postoji nešto seksi, nonšalantno i beskonačno privlačno u vezi s pomalo razbarušenom punđom. Uz to, tako je praktična te sjajno maskira grijehe masne kose. Također, ovisno o stiliziranju sjajno pristaje uz svaki outfit, bilo službeni bilo ležeran.  Srećom, ovaj tip frizure jako je lako stilizirati i uz samo malo truda postići ćeš vrhunski rezultat.


Ova frizura se vrlo jednostavno kreira te većina žena ima neki svoj trik kojim postiže savršenu razbarušenu visoku punđu. Osnovno pravilo jest da kosu povežeš u visoki rep te ga zavrtiš u dugu spiralu, a zatim ga namotaj oko gumice ili trake za kosu kako bi ga učvrstila.

Naravno, možeš dodati i nekoliko ukosnica kako bi ga dodatno fiksirala. Da bi postigla savršenu razinu razbarušenosti, prijeđi prstima preko linije kose kako bi oslobodila sitne vlasi te izvuci kraće dijelove sa svake strane uha kako bi upotpunila ležeran dojam.


Osim što kosu prije stvaranja punđe možeš povezati u visoki rep, još jedna sjajna solucija jest da je jednostavno skupiš rukama te formiraš u grudu koju ćeš više puta preplesti gumicom. Potom je lagano razbaruši tako što ćeš izdvojiti sitne pramenove. Ako ipak preferiraš zaglađenu visoku punđu, dojam nonšalantnosti možeš postići tako što ćeš izdvojiti veći ili manji segment prednjih pramenova. 

Ako si u potrazi za inspiracijom donosimo ti nekoliko sjajnih ideja s Instagrama. Sve su ove frizure ležerne, a k tome sjajno izgledaju. Možeš ih nositi od jutra do sutra, a tvojoj će rutini dati dašak ženstvenosti i sređenosti. 


Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.