3. Okoliš je ključ
Kada je u pitanju čuvanje parfema, on je gotovo poput živog organizma - izuzetno je osjetljiv na promjene u okolišu. "Parfem ne voli prelaziti iz hladnog u toplo", kaže Kurkdjian dodajući da takve temperaturne razlike "pokreću neočekivane kemijske reakcije unutar prirodnih sastojaka te zbog toga parfem ne traje dugo".
Na primjer, miris citrusa u kupaonici gubi na svježini i ne miriše više dobro. Ultraljubičaste zrake također mogu promijeniti boju parfema - pretvarajući jantarne tonove u zelene. "Nikada ne bi ostavila bocu šampanjca na suncu", dodaje on. Iznenađujuće, najbolje mjesto za čuvanje parfema je kutija u kojoj je kupljen i na sobnoj temperaturi. Ako želiš ići korak dalje, razmišljaj o parfemu kao o sjajnom vinu. "Znam ljude koji čuvaju svoje omiljene parfeme u hladnjaku", dodaje.
(Foto: Pexels)