Ova mjesta na tijelu su najosjetljivija na sunce. Dodatno ih zaštiti

Koža na različitim dijelovima tijela različito reagira na sunce. Možda si primijetila da će ti dekolte odmah dobiti boju, dok će za noge trebati čitava vječnost

Ova mjesta na tijelu su najosjetljivija na sunce. Dodatno ih zaštiti

Želiš li još dugo imati zdravu, blistavu i mladoliku kožu, vrlo je bitno da ju propisno štitiš od sunca i to kroz cijelu godinu. Trebala bi paziti što jedeš, osobito s početkom proljeća kako bi ju pripremila, odnosno pomogla joj da stvori prirodan štit za jako ljetno sunce.

Image

Ovo su mjesta na koja sigurno zaboravljaš nanijeti kremu za sunčanje


To znači da bi se na tvome tanjuru što češće trebala naći kuhana rajčica jer je bogata likopenom (sadrži ga više od sirove) te mrkva jer obiluje beta karotenom koji kožu čini otpornijom na alergije i štetan utjecaj UVA i UVB zraka. Beta karotena ima i u marelicama te zelenom lisnatom povrću. S obzirom da marelice dozrijevaju kasnije, u proljeće posegni za blitvom i špinatom. Osim hrane, kožu ćeš njegovati primjerenim unosom tekućine u organizam te kremama za zaštitu od sunca. Zimi ćeš koristiti manji faktor (iznimka je skijanje, tada koristiš isti kao i ljeti), a u srpnju i kolovozu viši. 

Image


(FOTO: Pixabay)

Koža na različitim dijelovima tijela različito reagira na sunce. Možda si primijetila da će ti dekolte odmah dobiti boju, dok će za noge trebati čitava vječnost. Osim dekoltea, na sunce će jednako reagirati i lice, osobito nos, koža na leđima, ramenima i na nadlanicama jer je jako tanka i osjetljiva te ju treba dodatno zaštititi visokim faktorom, ali i laganom maramom ili odjećom kako joj sunce ne bi nanijelo nepopravljivu štetu i prerano ju postaralo.

Image


(FOTO: Pexels)

Koristi kremu sa zaštitnim faktorom 30 ili 50 i izbjegavaj boraviti na suncu u razdoblju od 11 do 17 sat kada je ono najjače. Za ruke čak postoje i specijalne prozračne ljetne rukavice koje odbijaju štetne zrake i sprječavaju nastanak pigmentacijskih mrlja i isušivanje kože. Tvoje ruke su najizloženiji dio tijela i najranije pokazuju znakove starosti, stoga im posveti posebnu pažnju. Također, ako imaš rijetku ili kratku kosu trebala bi u ljetnim mjesecima nositi šešir jer je i koža glave tanka i osjetljiva. 

Budeš li pripazila na dekolte, ramena, nadlanice, leđa, lice,  imat će ujednačenu i lijepu preplanulu boju, a što je još važnije zdravu i mladoliku kožu.