#ostanidoma i uz nekoliko savjeta napravi savršenu manikuru kod kuće

Nauči kako pravilno oblikovati i pripremiti nokte, ali i kako napraviti gel manikuru u toplini svog doma

#ostanidoma i uz nekoliko savjeta napravi savršenu manikuru kod kuće

Kućna manikura nekada je bila mit, baš poput bojenja kose kod kuće ili ostalih tretmana za koje se inače oslanjamo na salone. Ali budući da svi provodimo puno više vremena u zatvorenom, vrijeme je da stvari preuzmeš u svoje ruke, a do savršene manikure kao iz salona možeš doći i u udobnosti svog doma, uz nekoliko savjeta.via Giphy


Ovdje nije riječ samo o lakiranju noktiju, već i o tome kako napraviti savršenu gel manikuru kod kuće, ali i kako imati zdrave kutikule. Sve što ti treba je malo inspiracije, pravi pribor, smjernice, ali i strpljenje.

Image

Osam razloga zašto su tvoji nokti suhi i lomljivi i što učiniti

Ako ti nokti izgledaju kao da im treba obnova, vrijeme je za kućnu manikuru, a nju ćeš savladati u nekoliko koraka.

Pripremi svoje nokte

Baš kao što i kosu prije oblikovanja moraš pripremiti i nahraniti ju različitim maskama i uljima, tako prije početka manikure moraš pripremiti i svoje nokte. Uvijek započni s čistim rukama - prije manikure operi ruke i hidratiziraj ih kremom. Nikako nemoj namakati nokte u vodu, jer ako to činiš, manikura će ti trajati kraće nego inače.

Pribor koji ti je potreban

Pronađi ulje za kutikule i nanesi ga prije nego što počneš, tako da do trenutka kada kreneš oblikovati i lakirati nokte imaš zdravu i hidratiziranu podlogu. Ako pri ruci nemaš ulje za kutikule, kokosovo ili maslinovo ulje mogu poslužiti kao dobra alternativa.


Sljedeći važan korak u postizanju savršenih noktiju je odgovarajući pribor. Kako bi postigla sjajan izgled noktiju, trebat će ti grickalica, rašpica i potisnik za kožicu.. Najbolje su rašpice koje na sebi imaju četiri dijela - za skraćivanje noktiju, za oblikovanje, za izravnavanje i za poliranje - sve ti je to potrebno kako bi izravnala površinu noktiju i pripremila ih za lak.

Odabir laka za nokte

Konačno, ako se odlučiš za standardni lak za nokte, pronađi onaj koji voliš i koji u sebi ne sadrži oštre kemikalije koje potencijalno mogu uzrokovati štetu na tvojim noktima. Važan je savjet da nikako ne zaboraviš nanijeti bazni sloj - on će pomoći da lak bolje prianja za nokte i da duže traje. Ako ti lak za nokte sam po sebi nije dovoljan i želiš nešto više, uvijek možeš isprobati gel manikuru.

Savršena kućna gel manikura

Kada su tvoji nokti zdravi i oblikovani odgovarajućim priborom, prava zabava može započeti. Gel manikura i dugi nokti mogu izgledati kao nešto što samo stručnjaci mogu napraviti, ali s pravim proizvodima i pravilnom primjenom, to možeš učiniti i ti. 


Mnoge stvari koje tvoje kozmetičarke koriste kako bi napravile gel manikuru možeš kupiti u trgovinama - trebat će ti baza i boja za nokte u gelu i LED svjetiljka za nokte. To može izgledati zastrašujuće, ali u stvarnosti, gelirane nokte jednostavno je napraviti s odgovarajućom opremom. Slijedi ove jednostavne korake:

  • Nakon što si pripremila nokte, nanesi vrlo tanki bazni sloj gela i stavi pod svjetiljku dvije minute.
  • Nanesi gel u boji, također u vrlo tankim slojevima i ponovno stavi dvije minute pod svjetiljku.
  • Ponavljaj taj korak dok ne postigneš željenu nijansu.
  • Na kraju nanesi zadnji sloj gela i stavi pod svjetiljku dvije minute.