Izbjegni ih

Dodaju godine tvom licu: 7 makeup pogrešaka koje te čine starijom

Previše pudera krive boje, debeli sloj maskare na donjim trepavicama ili krive konture lica mogu te umjesto u ljepoticu pretvoriti u klauna

freestocks-YGmk9UZMdZg-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Dobar makeup bitno utječe na tvoje samopouzdanje i raspoloženje. Kada si zadovoljna svojim vanjskim izgledom, sjajiš iznutra i izvana. Uostalom, sigurno znaš onaj osjećaj kada izađeš iz kuće savršena s uvjerenjem da ćeš pokoriti cijeli svijet i da ti nitko ne može ništa. Iako možda zvuči plitko, ali kada se osjećaš dobro u svojoj koži, i raspoloženje je puno bolje. Znaš onu staru -u zdravom tijelu zdrav duh? E pa tako mi možemo reći da je na našminkanom licu veliki osmijeh. Ali - na pravilno našminkanom licu.

Image
Nisu za svakoga

Izbjegni ih: Ove tri frizure mogu te učiniti starijom nego što jesi

Nema sumnje da šminka može izvući najbolje iz tebe, sakriti sitne nedostatke i naglasiti sve tvoje divne crte lica, ali može učiniti i suprotno. Manjak znanja i iskustva često je krivac za makeup kikseve.

Previše pudera krive boje, debeli sloj maskare na donjim trepavicama ili krive konture lica mogu te umjesto u ljepoticu pretvoriti u klauna. Kako se to ne bi dogodilo donosimo ti sedam najvećih pogrešaka kad je u pitanju šminkanje i kako ih izbjeći da ne bi izgledala starije no što jesi.

Previše pudera

Previše pudera krive nijanse najčešća je greška s kojom se suočavaju mlade žene. Boja koja ne pristaje tvom tenu u kombinaciji s predebelim slojem na tvojoj će koži stvoriti narančin efekt koji će te dodatno postarati i naglasiti svaku tvoju poru. Kako bi to izbjegla, stručnjaci savjetuju da izbjegavaš teške pudere i biraš one prozračnije i lakše jer će tvoja koža izgledati zdravije i prirodnije.

Krivo nanesena maskara

Maskara može biti najbolji prijatelj ili najgori neprijatelj tvojim trepavicama. Ne postoji ništa gore od grudica i razmazane maskare. Kako bi to izbjegla nemoj pretjerivati s nanošenjem slojeva. Pogotovo kada je riječ o donjim trepavicama kojima je potrebno tek jedan do dva nanosa kako bi ih istaknula. Previše maskare na donjim trepavicama istaknut će svaku boru kod tvojih očiju, a to ne želiš.

Krivi ton ruža

Nemoj forsirati tonove koji ti ne odgovaraju. Ljepota je u umjerenosti i skladu tonova. A svoj idealan ton ruža odabrat ćeš ovisno o tonu kože i boji kose. Ako su ti usne prirodno tanke, izbjegavaj tamnije tonove jer će ih dodatno stanjiti. Vizualno ih možeš povećati tako da olovku naneseš u liniji oko usana i unutrašnjost popuniš ružom u istoj boji.

Tamno na kapcima

Nikada, ali nikada nemoj nanositi tamno sjenilo po cijeloj dužini kapka jer ćeš izgledati starije i vizualno smanjiti oči, a želiš ih istaknuti, ne smanjiti. Tamno sjenilo nanesi na vanjske uglove kapaka tako da ne prelaze prema unutrašnjosti. Ako želiš zablistati unutarnje uglove kapka osjenčaj svjetlijim tonovima koji na sredini kapka prelaze prema tamnijima.

Tuš na donjem kapku

Tuš na donjoj liniji kapka vizualno će tvoje oči učiniti manjima. Umjesto tuša, kistom nanesi tamnije sjenilo. Blaže, mekše linije vizualno su bolje nego stroge jake linije tuša. Na ovaj način ćeš otvoriti svoj pogled. Na unutarnju liniju kapka slobodno iscrtaš liniju svjetlijom olovkom koja će dodatno povećati tvoje oči.

Rumenilo na jagodicama

Svijetlo ružičasta ili boja breskve tvome licu dat će svježi i zdravi look. Ali bitno je pravilno nanijeti rumenilo. Ne želiš imati roza krugove posred obraza kao klaun. Rumenilo nanesi na gornji dio obraza prema jagodicama, ali ipak izbjegni direktno nanošenje na jagodice. Malo ispod jagodica povuci liniju prema unutrašnjosti lica, ali nemoj pretjerati. Pravilo s rumenilom je da mora izgledati što prirodnije, a nije prirodno imati pola lica crveno. Važno je dobro ga izblendati kako bi se savršeno stopilo s tvojom kožom i izgledalo prirodno.

Predebele obrve

Iscrtavanje obrva nikada nije bilo popularnije, a sada su u modi one deblje oblikovane. Ali pazi, ne želiš izgledati kao da ti je netko zalijepio dva lička brka iznad očiju, stoga pripazi sa sjenčanjem i oblikovanjem. Drži se one - manje je više. Prati prirodnu liniju svojih obrva i unutar nje osjenčaj bojom što sličnijom onoj prirodnoj.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.