UKLJUČI IH U SVOJU RUTINU

Najvažniji sastojci u kremama za mladolik izgled kože

Stručnjak za njegu kože Daniel Isaacs za Vogue je otkrio je koja su to top tri sastojka u proizvodima za njegu najbolji odabir za zdrav i svjež izgled kože

Mladolik izgled
Foto: Profimedia.hr

Svi znamo da je kožu potrebno pravilno njegovati želimo li da ona bude lijepa i zdrava, ali i da što dulje zadrži mladolik izgled. U moru svih proizvoda koji su nam danas dostupni na tržištu, ponekad je uistinu teško odabrati one prave koji će idealno odgovarati našoj koži.

Image
BORBA PROTIV STARENJA

Anti-age njega: Najbolji serumi i kreme za lice s retinolom

Danas proizvode za kožu više ne biramo samo na temelju lijepe i privlačne ambalaže, već pažnju posvećujemo i sastojcima. Neki sastojci bolji su od drugih jer koži donose brojne benefite te joj daju zdrav, svjež i mladolik izgled. Stručnjaci ističu da bismo proizvode za svoju beauty rutinu trebali birati prema tipu i potrebama kože, ali pritom je važno u obzir uzeti i sastav proizvoda za njegu i odabrati ključne sastojke od kojih će naša koža imati najviše koristi.  

Daniel Isaacs stručnjak je kožu, a za Vogue je otkrio koja to tri sastojka u proizvodima za njegu kože preporučuje za zdrav i mladolik izgled.

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina danas se smatra jednim od najtraženijih sastojaka u proizvodima za njegu kože, što i ne čudi, s obzirom na to da nudi brojne blagodati kad je u pitanju izgled kože. "Hijaluronska kiselina jedna je od glavnih komponenti našeg prirodnog izvanstaničnog matriksa i ima jedinstvenu sposobnost da zadržava vodu u količini i 1000 puta većoj od svoje težine", pojašnjava Isaacs.

Ovaj je sastojak ključan za hidrataciju, ali i mladolik izgled kože. Uz redovito korištenje proizvoda s hijaluronskom kiselinom, koža izgleda punije, njegovano i zdravo.

Image

Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity dnevna njega SPF 15, 43 eur

Image

Vichy Mineral 89 Booster Dnevni booster za snažniju i puniju kožu, 26 eur

Matrixyl 3000

Ova mješavina peptida može činiti čuda kada je u pitanju zadržavanje prirodne snage i otpornosti kože - vidljivo smanjujući pojavu finih bora i potičući proizvodnju kolagena."Peptidi su počeli dobivati na snazi 2005. godine kada je objavljena studija koja je otkrila kako ovi peptidi mogu popraviti izgled kože koja je oštećena suncem. Nakon toga, peptidi su postali sve traženiji u njezi kože", kaže Isaacs.

Image

The Ordinary Matrixyl 10% + HA High Strength Peptide Formulation, 13 eur

Image

Olival Peptidni serum P, 23 eur

Retinol

Retinol je zasigurno jedan od najpopularnijih anti-age sastojaka, a podupire proizvodnju kolagena i elastina. Također pomaže ubrzati obnovu stanica, potičući nove stanice svježijeg izgleda da izađu na površinu, kaže Isaacs. No, s obzirom da je riječ o vrlo snažnom sastojku, proizvode s retinolom treba koristiti s dozom opreza.

Image

CeraVe Resurfacing Retinol Serum, 20 eur

Image

La Roche-Posay Retinol B3 Serum Regenerirajući koncentrat, 43 eur

Foto: Pexels, Moja ljekarna, Promo

POGLEDAJ VIDEO: SAZNAJ SVE O HIJALURONSKOJ KISELINI