Najbolji ljetni parfemi za žene: izbor parfumera

Najbolji ljetni parfemi za žene: izbor parfumera

Među raznovrsnim ljetnim mirisima, dizajneri su obratili posebnu pozornost na tri popularna parfema. Međusobno se razlikuju u potpunosti, ali istovremeno su, kao ljetni parfem izbor broj 1 za mnoge žene.

Bvlgari Omnia Crystalline

Bvlgari je 2005. godine predstavio svoj miris Omnia Crystalline. Ovaj dnevni, ljetni miris je doslovce „napucan“ cvjetnim, vodenim i morskim aromama. Omnia Crystal se otvara laganim mirisom kruške i bambusa, mijenja se u osvježavajuće mirise lotosa, crnog ribiza i čaja. Najdugotrajnije su bazne note - drvo guaiaca, mošus i hrastov lišaj.

Bvlgari Omnia Crystalline je savršen za mlade djevojke i žene. Ovaj osvježavajući i jednostavni parfem je najbolje koristiti ujutro i tijekom prve polovice dana.

Escentric Molecules

Potpuno novi parfem - Escentric Molecules – je predstavljen 2015. Parfumer Geza Schoen iz Berlina stvorio je parfem na temelju jednog mirisa. Jedna molekula s jedva primjetnom notom: kad dotakne kožu, razvija se na mnogo različitih načina.

Parfumer tvrdi da će čak i na istoj osobi, ovisno o različitom raspoloženju, miris drugačije mirisati. "Molekule" naglašavaju individualnost vlasnika. Parfemi ove zbirke opravdavaju svoje ime i "ponašaju se" vrlo ekscentrično: iznenada se pojavljuju i nestaju, na trenutak jedva primjetan, a već drugog trenutka nam daje bogatu aromu.

Jil Sander Sun

Miris Jil Sander-Sun prvi put je predstavljen 1989. godine. Aroma je raznolika i bogata orijentalnim mirisima što ovaj parfem čini pogodnim za ljetne večeri.

Kompozicija parfema Jil Sander Sun se sastoji od cvjetnih, voćnih i nota egzotičnog drveća. Prvo ćete osjetiti mirise naranče, voćne note, bergamot, limun, crni ribiz i ružino drvo. Srce parfema se otkriva malo kasnije s mirisom karanfila i suncokreta, kao i s notama sandalovine i mošusa.

Sva tri mirisa već su postali klasici ljetnih parfema. Bvlgari i Escentric Molecules su lagani i osvježavajući parfemi, koje cijene ljubitelji ne tako slatkastih mirisa, dok s druge strane parfem Jil Sander ima cvjetno-orijentalni miris.