SVE NA SVOM MJESTU

Kako do postojane i blistave šminke? Izdvajamo najučinkovitije fiksatore

Fiksatori za lice spas su za vruće ljetne dane. Taj magični sprej omogućit će da ti lice bude blistavo, a šminka postojana. Dovoljno ga je našpricati u maloj količini da bi primijetila veliku razliku

fixatori
Foto: Shutterstock

Sigurno ti je poznat onaj osjećaj kada se ljeti savršeno našminkaš, a šminka bude postojana tek dva-tri sata. To je u redu ako ti nije važno koliko se zadržala na licu, međutim često želimo da nam šminka traje cijeli dan ili cijelu noć. Ako su u pitanju događaji poput vjenčanja, naglašena šminka treba ostati postojana nekada i po 20 sati. Odmah u startu, bitno je da imaš na umu da je nemoguće da make-up ostane besprijekoran satima. Apsolutno je normalno da se ljeti pojačano znojimo, pa ti savjetujemo da u torbici uvijek imaš kameni puder s kojim ćeš popraviti šminku svakih nekoliko sati. Odlična alternativa su i maramice koje uklanjaju nakupljeni znoj, a šminka pritom ostane netaknuta. Ipak, zvijezda ovog teksta je fiksator za šminku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je fiksator za šminku?

Laički rečeno, fiksator za šminku je "magični" sprej koji će make-up "prilijepiti" uz lice i 90 posto šminke će ostati postojano tijekom dužeg perioda. Našprica se po cijelom licu (uz udaljenost od 15-ak centimetara) nakon što se nanese sva šminka. Kod nanošenja ne trebaš pretjerivati - ravnomjerno ga nanesi na cijelo lice. Njegovo raspršivanje uvelike ovisi o ambalaži samog proizvoda i raspršivaču. Većina žena ima običaj fiksator nanijeti odmah nakon što stave tekući puder, korektor i kameni puder, ili čak prije samog šminkanja kako bi služio kao baza prije nanošenja ostalih proizvoda. Tada je fiksator pogodan da se navedeni proizvodi još bolje upiju u kožu. Naravno, ni u tom slučaju ga ne zaboravi nanijeti i na samom kraju.

U nastavku smo izdvojile najbolje viralne fiksatore raznih cjenovnih rangova. Koji god da probaš, nećeš se razočarati!

Urban Decay, All Nighter - 35,50 €

Image
1/8