SVE NA SVOM MJESTU

Kako do postojane i blistave šminke? Izdvajamo najučinkovitije fiksatore

Fiksatori za lice spas su za vruće ljetne dane. Taj magični sprej omogućit će da ti lice bude blistavo, a šminka postojana. Dovoljno ga je našpricati u maloj količini da bi primijetila veliku razliku

fixatori
Foto: Shutterstock

Sigurno ti je poznat onaj osjećaj kada se ljeti savršeno našminkaš, a šminka bude postojana tek dva-tri sata. To je u redu ako ti nije važno koliko se zadržala na licu, međutim često želimo da nam šminka traje cijeli dan ili cijelu noć. Ako su u pitanju događaji poput vjenčanja, naglašena šminka treba ostati postojana nekada i po 20 sati. Odmah u startu, bitno je da imaš na umu da je nemoguće da make-up ostane besprijekoran satima. Apsolutno je normalno da se ljeti pojačano znojimo, pa ti savjetujemo da u torbici uvijek imaš kameni puder s kojim ćeš popraviti šminku svakih nekoliko sati. Odlična alternativa su i maramice koje uklanjaju nakupljeni znoj, a šminka pritom ostane netaknuta. Ipak, zvijezda ovog teksta je fiksator za šminku.

Što je fiksator za šminku?

Laički rečeno, fiksator za šminku je "magični" sprej koji će make-up "prilijepiti" uz lice i 90 posto šminke će ostati postojano tijekom dužeg perioda. Našprica se po cijelom licu (uz udaljenost od 15-ak centimetara) nakon što se nanese sva šminka. Kod nanošenja ne trebaš pretjerivati - ravnomjerno ga nanesi na cijelo lice. Njegovo raspršivanje uvelike ovisi o ambalaži samog proizvoda i raspršivaču. Većina žena ima običaj fiksator nanijeti odmah nakon što stave tekući puder, korektor i kameni puder, ili čak prije samog šminkanja kako bi služio kao baza prije nanošenja ostalih proizvoda. Tada je fiksator pogodan da se navedeni proizvodi još bolje upiju u kožu. Naravno, ni u tom slučaju ga ne zaboravi nanijeti i na samom kraju.

U nastavku smo izdvojile najbolje viralne fiksatore raznih cjenovnih rangova. Koji god da probaš, nećeš se razočarati!

Urban Decay, All Nighter - 35,50 €

Image

MAC, Prep + Prime Fix+ Mattifiying Mist - 29,59 €

Image

Milani, Make It Last Matte sprej - 10,90 €

Image

e.l.f. - Stay All Night Micro-Fine Setting Mist - 9,25 €

Image

NYX,Setting Spray Matte finish fini mat - 11,20 €

Image

Maybelline Lasting Fix - 7,90 €

Image

L’Oréal Paris, Infaillible 36H - 14,30 €

Image

ARTDECO, Magic Fix - 13,00 €

Image
Image
DJELUJU SVJEŽE I PRIRODNO

Lagani tekući puderi najbolji su izbor za ljetne dane - izdvojile smo naše favorite

Image
LJETO NAM SE VRATILO

Zagrebačka špica: Zagrepčani u odličnim trendi ljetnim kombinacijama