Čuvaj obraz

Najbolje zimske kreme za lice i kako izabrati onu pravu

Najbolje zimske kreme za lice su one koja zadovoljavaju potrebe kože i istovremeno se uklapaju u tvoju trenutnu beauty rutinu. Izdvojile smo neke od favorita iz ponude

pexels-maria-orlova-4947747.jpg
Foto: Pexels

Kako bi zaštitila i hidratizirala kožu lica tijekom zimskih mjeseci, bitno je odabrati odgovarajuću kremu. Tip kože igra važnu ulogu u odabiru zimske kreme za lice. Masna ili normalna koža imaju drugačije potrebe za njegom od suhe kože. Primjerice, suha je osjetljivija na niske temperature i vjetar od masne i normalne kože, zbog čega bi joj trebala osigurati dubinsku hidrataciju tijekom zimskih mjeseci i na taj način prevenirati njezino pucanje i perutanje.

Image

Pravilna njega kože: prioritet tijekom zimskih mjeseci

Na normalnu kožu u pravilu loši vremenski uvjeti ne utječu toliko koliko utječu na suhu kožu, ali ovaj tip zahtijeva redovitu hidrataciju. Najbolja krema za lice za zimu, za normalnu kožu, je ona koja je nešto gušća i hranjivija od one koja se koristi tijekom ostatka godine. Masna koža traži laganu, ali hidratantnu njegu kako se na njoj ne bi pojavile suhe mrlje tijekom hladnijeg doba godine.

Image
Foto: Pexels

Neke zimske kreme sadrže tzv. cold emulziju - recpturu koja se koristi od antičkih vremena, a sastoji se od pčelinjeg voska i maslinovog ulja i savršena je za hladne zimske dane. No,u konačnici, savršena zimska krema za lice je ona koja zadovoljava potrebe kože i istovremeno se uklapa u tvoju trenutnu beauty rutinu. U nastavku ti donosimo neke od najboljih krema za lice za zimu, koje možeš pronaći u našim drogerijama.

Avene, Hydrance, 152,50 kuna, 20,24 eura

Hidratantna gel krema 3 u 1 koja dubinski vlaži kožu i pruža joj 24 satnu zaštitu, uklanjajući osjećaj neugode i zatezanja.

Image

Mixa, Anti-Redness, 79,50 kuna, 10,55 eura

Hidratantna krema za osjetljivu kožu lica sklonu crvenilu. Sadrži pčelinji vosak, maslinovo ulje i ružinu vodicu.

Image

Vichy, Aqualia Thermal Light, 171,50 kuna, 22,76 eura

Blaga hidratantna krema za normalnu i mješovitu te osjetljivu kožu lica. Štiti kožu od vanjskih utjecaja, dubinski je hidratizira i umiruje nadraženost.

Image

Garnier, Botanical 35,75 kuna, 4,74 eura

Hidratantna krema za osjetljivu kožu lica, štiti od neželjenih vanjskih utjecaja.

Image

CeraVe, Moisturizers, 106,00 kuna, 14,07 eura

Hidratantna krema za lice i tijelo, za suhu i vrlo suhu kožu. Dubinski hidratizira te obnavlja zaštitni sloj kože. Sadrži aktivni sastojak hijaluronsku kiselinu.

Image

Uriage, Cold Cream Protective, 91,62 kune, 12,16 eura

Zaštitna, umirujuća i hidratizirajuća krema za suhu kožu, za hladne zimske dane.

Image

Weleda, Cold Cream, 85,60 kuna, 11,36 eura

Zaštitna krema za suho lice za hladne zimske dane. Sadrži emulziju od pčelinjeg voska i maslinovog ulja koja na koži stvara zaštitni film.

Image

Avene, Cold Cream, 73,90 kuna, 9,81 euro

Krema za zimu, za izrazito suhu kožu. Sadrži pčelinji vosak koji štiti kožu od vanjskih utjecaja te termalnu vodu koja ju dubinski hidratizira.

Image