Savjeti dermatologa

Nahrani kožu: Uz ove trikove hidratantna krema će biti učinkovitija

Nakon što je najbolja hidratantna krema pronašla svoje mjesto u kupaonici potrebno je usvojiti rutinu koja će 'dopustiti' kremi da djeluje najbolje

pexels-andrea-piacquadio-3764013.jpg
Foto: Pexels

Svaka žena zna da je hidratizacija kože (izvana i iznutra) najvažnija za ljepotu i zdravlje. Neophodno je kožu, posebno lica i vrata, redovito hidratizirati. Jedan od prvih koraka je pronalazak prave kreme za kožu, ali i dodatnih seruma koji će pomoći koži da se lakše nosi s vanjskim i biološkim utjecajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Dermatologinja Vrčić objasnila nam je kako njegovati kožu kod kuće, ali i kako koristiti boostere i serume

Međutim nakon što je najbolja hidratantna krema pronašla svoje mjesto u kupaonici potrebno je usvojiti rutinu koja će "dopustiti" kremi da djeluje najbolje. Njega kože se može lako pokvariti, a lice može postati masnije, s prištićima ili čak suho. Stoga je dobro pročitati sljedećih nekoliko savjeta i još bolje odraditi tih nekoliko minuta u kupaonici kako bi imala još ljepšu kožu i lice.

Svakodnevna njega

Kako bi koža bila zdrava najvažnija je dosljednost. Dnevne rutine se uvijek treba držati i najvažnije je uvijek hidrataciju staviti na prvo mjesto. Kožu treba redovito hidratizirati navečer te kremu nanosit odmah nekoj čišćenja lica, objašnjava liječnica Elizabeth Tanzi za The Healthy. U hladnijim mjesecima važno je koristiti bogate hidratantne kreme zbog suhoće koja može uzorkovana vjetrovitim vremenom i toplinom u zatvorenim prostorijama. Dok se u toplijim mjesecima koriste se laganije formule i nježniji serumi.

Ako je koža jako suha i pojavljuje se svrbež, mrlje i perutanje, pa čak i pucanje kože onda je vrlo važno koristiti hidratantnu kreme s bogatim sastojcima za obnavljanje kože. Sastojci kao što su urea, dimetikon i glicerin pomoći će u jačanju barijere. Također je važno obratiti se liječniku ako problem postane dugoročan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback

POGLEDAJ VIDEO: Saznaj sve o botoksu

1/5
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.