SAVRŠENI POKLONI

Mirisni osvrt na 2023.: Najboljih sedam parfema ove godine

Odbrojavanje do kraja 2023. samo što nije počelo, a mi smo sastavili listu najpopularnijih parfema za dame koji su obilježili ovu godinu

profimedia-0160172321.jpg
Foto: profimedia.hr

Božić je iza ugla i vrijeme je sastavljanja lista želja. Iz ovog smo se razloga osvrnule na godinu koja je na izmaku kako bismo se podsjetili mirisa koje su nas pratili u 2023. Znamo da je rasprava o tome koji je parfem najbolji unaprijed izgubljena bitka- jer o ukusima se ne raspravlja. Ipak, postoji nekoliko mirisa koji nadilaze naše individualne ukuse i mnoge od nas ih smatraju privlačnima.

Image
Jesi li ih već isprobala?

Najbolji Zara parfemi za jesen koji neodoljivo podsjećaju na dizajnerske mirise

Tako su se na našoj top 7 listi našli neki ženski parfemi koji ako još nisu, imaju veliki potencijal postati klasici. U svakom slučaju, ako tražite dar za sestru ili najbolju prijateljicu, sasvim je sigurno da s bilo kojim od ovih mirisa nećete pogriješiti:

Lancôme La Vie est Belle Soleil Cristal parfemska voda 50 ml, 116,29 eur

Nova varijnata Lancomovog klasika donosi čarobnu kombinaciju cvjetnog mirisa koji u baznoj noti ima iris, pačuli i vaniliju, u srcu ovog mirisa je cvijet naranče, kokos, jamsin i ylang ylang, a gornju notu čine bergamot, mandarina i papar. La Vie est Belle Soleil Cristal miriše kao sreća i kao prve zrake proljetnog sunca nakon duge zime.

Image

Guerlain Orange Soleia Eau de Toilette toaletna voda 75 ml, sada 82,80 eur

Savršen parfem za sve ljubiteljice voćnih mirisa tu je nova Guerlanova kreacija koja po nanošenju stvara divnu auru mirisa bergamota, naranče, papra, mente i crvene naranče. Svježi citrusni mirisi provlače se kao zajednička nit kroz srce i gornje note ovog parfema koji je postao naš favorit za ljeto.

Image

Narciso Rodriguez Poudrée Narciso Eau de Parfum parfemska voda 50 ml, 110,99 eur

Ne čudi nas što je ova nevjerojtna kombinacija drvenatso, cvjetno i puderastog mirisa jedan od najpoularnijih parfema u 2023. U srcu ovog senzualnog parfema je mošus, a gornju notu čine jasmin i bugarska ruža. Savršen ženstveni miris obavezan je dio kolekcije svake prave zavodnice.

Image

Yves Saint Laurent Libre Eau de Parfum parfemska voda 50 ml, 117,39 eur

Jedan od najpopularnijih ženskih mirisa na svijetu u godini na izmaku je kombinacija bourbon vanilije, lavande i mandarine. Libre podsjeća na istočnjačke mirise i daje osjećaj slobode. Namijenjen je ženama koje su sigurne u sebe i ne boje se reći što misle. Libre slavi žensku slobodu, individualnost i snagu.

Image

Yves Saint Laurent Black Opium Extreme Eau de Parfum parfemska voda 50 ml, 127,59 eur

Aromatična nova varijanta Laurentova klasika među parfemima od vanilije poznati i popularni miris obigaćuje notama kruške i kave. Ovo je mirisno iskustvo absoluta cvijeta naranče, jasmina i akorda gorke kave, sa slatkom vanilijom i dodirom esencije pačulija, tonke i kakaa. Miris je predivno mekan i topao, baš kao zagrljaj drage osobe.

Image

Prada Paradoxe parfemska voda 50 ml, 112,29 eur

Na ovogodišnjim 'Oskarima za parfeme', odnosno manifestacji pod nazivom Fragrance Foundation Awards, nagradu u kategoriji 'ženski prestižni miris godine' odnio je Pradin Paradoxe. Ovaj puderasti miris kombinira mošus, ambru i neroli, a reklamira se kao parfem za ženu koja utjelovljuje srž neodredivog ženskog ideala brenda Prada - žene koja nikad nije ista, ali je uvijek svoja.

Image

Eilish Billie Eilish NO2 Eau de Parfum parfemska voda 50 ml, 61,19 eur

Na spomenutim 'Oskarima za parfeme' ovogodišnji je pobjednik izbora potrošača parfem Eilish No. 2 Billie Eilish.  Riječ je o drugoj kreaciji s potpisom zvijezde Billie Eilish kojim je, čini se, opet postigla uspjeh nakon svoje prve mirisne uspješnice. Parfem ima primamljivu aromu koja se otvara svježinom talijanskog bergamota i cvijeta jabuke, zatim se prelijeva u drvenaste tonove papirusa i crnog papra, s kontrastom divljih cvjetova maka. Na kraju, bazne note drvenog palo santa i ebanovine majstorski su upletene u veo mošusa kako bi doživljaj Eilish bio potpun.

Image

Pogledaj video: Jasmina stvara poseban svijet lutaka i ilustracija