Make up tajne - na najbolji način istakni svoj oblik očiju

Obliku očiju neka diktira koju ćeš boju sjenila i načine šminkanja koristiti

Make up tajne - na najbolji način istakni svoj oblik očiju

Sve mi prirodno smo lijepe, no ako nam makeup pomogne da se osjećamo još bolje i samopouzdanije - zašto ne? A kod makeupa uvijek je dobro, osim osnova, poznavati i pokoju tajnu kako na najbolji način istaknuti svoje prirodne atribute i prikriti neke manje mane (a to je sa šminkom često moguće čak u toj mjeri da postanu prednosti).

Kada nas netko upita koji je najljepši dio našeg lica - često će mnoge od nas odgovoriti oči - što ne čudi jer upravo su oči prozori duše. Upravo zato mi ti ovog puta otkrivamo kako da oči našminkaš na najbolji mogući način kada je u pitanju oblik očiju. Upravo ovisno o obliku biraj različite boje i načine šminkanja....

Makeup za široko razmaknute oči


Ako ti je razmak između očiju veći od širine jednog oka, onda imaš razmaknute oči. Daljinu između očiju možeš smanjiti ako koristiš najmanje dvije nijanse sjenila, te tamniju naneseš na unutarnju kut oka i sve do sredine kapka. Od sredine pa prema vanjskom kutu nanesi svjetlije sjenilo. Pomiješaj nijanse kako prelazak ne bi bio previše očit. Oči (i gornji i donji kapak) obrubi tušem ili  olovkom za oči.

Image


Izvor: poutperfection.files.wordpress.com

Makeup za blizu postavljene oči


Ako ti je razmak između očiju manji od širine jednog oka, onda imaš blizu postavljene oči. Nanesi korektor na unutarnji kut očiju. Tušem ili olovkom iscrtaj liniju na gornjem kapku – i to tako da je veoma tanka na unutarnjem kutu oka i sve šira prema vanjskom. Na rubu donjeg kapka nanesi olovku, ali samo na vanjski kut oka. Svjetlo sjenilo nanesi na unutarnji kut oka, do sredine kapka, a od sredine do vanjskog kuta tamnije sjenilo. Pomiješaj nijanse kako prelazak ne bi bio previše očit. Maskaru naglašenije nanesi na vanjskom rubu gdje su trepavice dulje.

Image


Izvor: poutperfection.files.wordpress.com

Makeup za spuštene oči


Ako ti je vanjski rub oka pomalo okrenut prema dolje za početak nanesi tuš na gornji kapak – crtu na vanjskom rubu oka produlji nakon završetka kapka i lagano je zavij prema gore (kvačica). Svjetlije sjenilo nanesi na unutarnjem kutu oka i po kapku, a  tamnije u pregib vanjski rub oka i to „prema gore i van“. Cilj ti je napraviti takozvani „mačkaste oči“ look. Maskaru nanesi obilnije na gornje i donje trepavice.

Image


Izvor: poutperfection.files.wordpress.com

Make up za oči sa spuštenim kapcima


Nanesi svjetlije sjenilo na unutarnji kut oka i kapak. Zatim nanesi tamnije sjenilo na pregib kapka i nabor. Tuš nanesi na gornji kapak da otvoriš pogled. Maskaru nanesi na gornje trepavice.

Image


Izvor: poutperfection.files.wordpress.com

Makeup za dublje uvučene oči


Ako imaš uvučene oči izbjegavaj tamna sjenila. Radije biraj svjetlija (i svjetlucava sjenila, nijanse ružičasta, boja breskve i boja pijeska) jer će ona otvoriti pogled i oči će izgledati veće. Sjenilo nanesi od unutarnjeg kuta oka prema vanjskom i onda još malo prema van. Ako se koristiš s dvije nijanse, onda svjetliju nanesi po kapku, do pregiba, a tamniju (ali ne pretamnu boju!) na pregib oka i malo iznad njega. Kistićem pomiješaj nijanse kako prelazak ne bi bio previše očit. Pogled će otvoriti i tuš na gornjem kapku, ali u tankoj liniji. Maskaru obavezno nanesi na gornje i donje trepavice.

Image


Izvor: poutperfection.files.wordpress.com

Makeup za isturene oči


Nanesi tamnije sjenilo po cijelom kapku i u pregib kapka (izbjegavaj sjajna, svjetlucava sjenila). Ispod obrva nanesi svjetlije sjenilo. Tuš ili olovku nanesi na gornji i donji kapak. Maskaru nanesi na gornje trepavice i uvij ih uvijačem za trepavice.  

Image


Izvor: poutperfection.files.wordpress.com

Makeup za male oči


Nanesi svjetlo, pastelno sjenilo na kapke. Tamnije sjenilo nanesi na pregib kapka. Ispod obrva nanesi highlighter ili svjetlo (bijelo do boje kože) sjenilo. Gornji kapak obrubi tušem, ali ga izblendaj ili ublaži sjenilom da ne bude previše vidljiv. Maskaru nanesi na gornje i donje kapke.

Image


Izvor: poutperfection.files.wordpress.com

Makeup za bademaste oči


Čestitam! Imaš sreće jer tebi zaista gotovo svaki način šminkanja odgovara, no ako ih želiš posebno istaknuti nanesi svjetlo, neutralno sjenilo od trepavica do obrva, srednje sjenilo po cijelom kapku do pregiba, a tamno sjenilo na vanjski rub kapka. Naravno, blendaj nijanse kako prelazak ne bi bio previše očit. Koristi tuš za oči na gornjem kapku kako bi oči izgledale veće – ako želiš okruglije oči tuš nanesi samo do ruba kapka, a za orijentalni, mačkasti look liniju nastavi nakon završetka kapka i lagano je uvini prema gore (kvačica). Maskaru nanesi na gornje i donje trepavice, s naglaskom na vanjski rub.

Image


Izvor: poutperfection.files.wordpress.com