Kakvu frizuru izabrati ove jeseni

U trendu su kratke frizure, a kod duže kose postepeno šišanje

Kakvu frizuru izabrati ove jeseni

Trend je kratka kosa. Ako ste spremni na promjenu, ošišajte se na kratko. Bob sa šiškama, koji je bio pravi ljetni hit, i dalje je tražen u salonima. Kratka frizura s asimetričnim pramenom naprijed ili kratko ošišana kosa otraga, a prema licu duži pramenovi, i to se nosi.


Za dužu kosu stilisti ove jeseni preporučuju postepeno šišanje. Kosi daje potreban volumen, a frizura djeluje uredno. Ne morate gubiti vrijeme na ravnanje i feniranje, s kojim ionako nikad ne možete postići učinak kao u salonu.

Moderne su kovrče, na četku ili figaro. Apsolutni hit su kovrče oblikovane kao velike lokne. To su romantične frizure inspirirane stilom 70-tih i 80-tih godina, kosa je lagano valovita, pada poput slapa, otkriva trendove sezone za čitateljice portala Antonio Draženović, frizer - stilist i edukator u salonu Trilab hairstyle & beauty, koji je dio poznatog ekskluzivnog talijanskog lanca frizerskih salona. Stručno osoblje zagrebačkog salona redovito se usavršava na akademiji u Italiji, njihovi savjeti vezani za šišanje, boju i styling kose prate svjetske trendove.    

Image

Boje jeseni na kosiKosa treba biti što prirodnijeg izgleda. Tako su i boje, koje prevladavaju ove jeseni,  što prirodnije. Moderna je tamno blond, nijansa koja nije ni smeđa ni plava. Tople, nježne, smirujuće nijanse, zlatni tonovi, boje koje podsjećaju na jesen. Nisu preporučljivi platinasti tonovi, kao ni previše istaknuti pramenovi.


Image

Svakako izbjegnite frizure s naglašenim prijelazima i naglih kontrasta, pramenovi prate temeljnu boju, lagano su nijansirani, primjerice ako imate prirodnu tamnosmeđu kosu ili obojanu tom nijansom, pramenovi su svijetlosmeđi. Pramenovi se u pravilu moraju obnoviti nakon dva mjeseca. Na tržištu je bogata ponuda kolor šampona i regeneratora u boji, pa s njima možete produžiti trajanje pramenova.   

Image

I dalje je popularna ugradnja umetaka, žene vole dugu kosu, pa i kad trendovi nalažu da bi se trebalo šišati na kratko. A.Draženović kaže kako kratke frizure pomlađuju, ali ipak je najvažniji individualni pristup, dječački kratko ošišana kosa ne pristaje baš svakoj ženi i uz svaki oblik lica.

Image

Zdrava i sjajna kosa   Neovisno o trendovima, na prvom je mjestu njega kose. Kakvu god frizuru izabrali, ne zaboravite da je najvažnije imati zdravu i njegovanu kosu. Novi proizvod, koji je stigao na hrvatsko tržište, namijenjen je za noćnu njegu suhe kose. Maska se stavi uvečer, treba djelovati osam sati i ispire se tek ujutro. To je tretman koji pomaže kod potpune obnove kose. Maska se nanosi nakon svakog četvrtog pranja, a kupuje se isključivo u frizerskim salonima.


(M.G.)

Foto:
Trilab.it


Možda će te zanimati

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Prve reakcije finalista 'Superstara': Neki nisu očekivali prolazak dalje

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Spektakl i suze u studiju 'Superstara': U finale idu Hana, Dino, Toni i Petar!