POTREBNA JE USTRAJNOST

Želiš maknuti podbradak? Evo kako ga se riješiti prirodnim putem

Ojačani mišići vrata i uspravno držanje mogu osigurati da se na koži pojavi manje bora, ali potrebno je obratiti pozornost i na kvalitetnu prehranu te više kretanja

podbradak
Foto: Shutterstock

Podbradak je jedan od najčešćih problema koji uvelike može utjecati na samopouzdanje jer nerijetko nije povezan s kilažom, već nastaje kao rezultat nakupljanja masnog tkiva ispod brade. Osim debljanjem, može biti uzrokovan genetikom ili prirodnim procesom starenja. Koža se tako opušta, počinje visjeti i stvarati izbočine. Uzrok može biti i zadržavanje vode, nedostatak tjelovježbe ili kronične bolesti – ako nisi sigurna, obrati se liječniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podbradak se danas uglavnom rješava raznim kozmetičkim tretmanima ili kirurškim zahvatima, no postoji i nekoliko prirodnih opcija koje ti preporučujemo da isprobaš prije nego što se odlučiš za ostale alternative. Za početak, obrati pozornost na pravilno držanje glave jer loše držanje može doprinijeti slabljenju mišića vrata i nakupljanju masnog tkiva u tom području. Uglavnom, uz dovoljno ustrajnosti i discipline, brada se može dobro zategnuti – ali sljedeće vježbe protiv podbratka se moraju ponavljati redovito i sa strpljenjem.

Vježbe za toniranje mišića

Redovite vježbe koje ciljaju mišiće vrata i donjeg dijela lica mogu ti pomoći u zatezanju tog područja i smanjenju podbratka. Jednostavne vježbe kao što su izgovaranje slova "O", podizanje brade prema stropu dok se isteže donja čeljust ili lagano guranje donje čeljusti prema naprijed i dolje – umanjit će vidljivost masnog tkiva ispod brade.

1/4