Kako prikriti izrast za vrijeme samoizolacije dok ne rade saloni

Izrast nikome od nas nije drag, posebno ako je boja svjetlija ili tamnija od naše prirodne boje kose

Kako prikriti izrast za vrijeme samoizolacije dok ne rade saloni

Već nakon samo dva tjedna od bojenja kose izrast se počinje lagano nazirati. Kako frizerski saloni već neko vrijeme ne rade, brojne se žene zasigurno pitaju što učiniti sa svojom kosom ako joj je vrijeme bojenja, a izrast je već itekako vidljiv. Jedan od načina svakako je bojanje kod kuće, ali ako ne želiš uništiti postojeću boju, ili ako si vjerna samo svom frizeru, morat ćeš pustiti izrastu da izraste još malo. 

Ipak, ni to ne mora biti loša ideja, jer postoji nekoliko načina na koje možeš prikriti korijene kose dok se saloni ponovno ne otvore - od neuredno oblikovane kose, do repova i punđi, donosimo ti nekoliko ideja kako ga prikriti.  

Image

Preuzmi inicijativu: Sve što trebaš znati prije nego se odlučiš na šišanje kod kuće

1. Punđa na vrhu glave

Punđa je uvijek šik, ali je i toliko jednostavna za napraviti da joj se uvijek vraćamo. Osim toga, punđa može biti nevjerojatno elegantna i može ti uvelike pomoći da sakriješ neželjeni izrast kose. Stvori iluziju više boje, i to na način da kosu svežeš u rep i jednostavno omotaš i osiguraš s nekoliko kopči. Kako bi postigla efekt "lažnih šiški", sprijeda ostavi nekoliko pramenova, a ako se bojiš da će ti korijeni kose biti vidljivi na drugim dijelovima, jednostavno izvuci dijelove kose i oni će ih prekriti


2. Neuredna kosa

Ružni korijeni i izrast ne smiju te zaustaviti da raspustiš svoju kosu, a kako bi sakrila korijene, sve što moraš je svojoj kosi dodati volumen. Posegni za figarom ili peglom za kosu kako bi postigla lagane valove, a zatim kosu promrsi prstima i dodaj malo spreja za teksturu i volumen


3. Polu-punđa

Za još više glamura, ovaj poseban stil prekrit će tvoje korijene zahvaljujući punđi, a istovremeno stvoriti iluziju da imaš raspuštenu kosu. Osim toga, vrlo je jednostavan za napraviti. Kosu podijeli u dva dijela, od gornjeg dijela napravi punđu, a donji dio ostavi raspušten i dodaj mu malo spreja za teksturu i volumen.


4. Neuredan rep 

Postizanje savršeno neurednog repa naizgled je jednostavno, ali zapravo bi trebala krenuti od toga da napraviš savršen rep. Zatim, uz pomoć dlanova, kosu četkaj prema naprijed kako bi postigla "neuredan" efekt, a to će ublažiti kontrast između korijena i ostatka kose.


Dva odlična trika kako prekriti svijetliji izrast, a kako tamniji:

Ako vam je kosa obojana u nijansu tamniju od prirodne, tada vam 'prva pomoć' može biti (vjerovale ili ne) sjenilo za oči. Probaj naći nijasnu što sličniji tvoj prirodnoj boji kose i pažljivo ga nanesi četkicom na izrast.

Ako vam je kosa obojana u nijansu svijetliju od prirodne, rješenje je dječji puder ili šampon za suho pranje kose. Posipajte ga po izrastu  i protrljajte prstimate napravite frizuru kakvu ste planirali.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.