Kako oprati neseser?

Kako oprati neseser i napraviti pravo čišćenje šminke saznajte u nastavku

Kako oprati neseser?

Svima nam se dogodilo da smo barem jednom zapostavili našu torbicu sa šminkom pa je ona izgledala kao pravi raspašoj. Ostaci sjenila, maskare, pudera i ostalih proizvoda mogu napraviti okorjele mrlje, a kako oprati neseser i rasporediti proizvode u njemu, saznajte u nastavku. 

Image


(FOTO: Pixabay)

Nakon što izvadite kompletnu šminku i sav pribor iz nesesera, prvo provjerite je li tim proizvodima istekao rok trajanja. Ako pronađete takav proizvod, obavezno ga bacite. Dobro operite sve četkice koje posjedujete jer se na njima može nalaziti pravo leglo bakterija. Koristite toplu vodu i blagi antibakterijski sapun kako se ne bi oštetila dlaka četkice. 

Postavite četkice na papirnate maramice ili ručnik i ostavite ih da se posuše. Zatim operite i unutrašnjost torbice za šminku. Poslužite se spužvicom i sapunom, a prije toga možete ostaviti neko vrijeme da se namače u vodi. Dobro je operite, a vjerojatno ćete ostati šokirani vodom koja će se ispirati jer često ni same ne vidimo koliko su neseseri zapravo prljavi. Presložite šminku i pribor i nikako nemojte zaboraviti ponoviti ovo čišćenje barem jednom u dva mjeseca. Dakle, na pitanje kako oprati neseser važno je znati da su oni često prepuni bakterija i da se zaista pranje mora obavljati mnogo češće nego što to radimo.