BEAUTY SAVJETI

6 trikova uz koje ćeš izgledati svježe usred najvećih ljetnih vrućina

Radi visokih temperature šminka lako 'sklizne' s lica, a kosa može izgledati beživotno i bez sjaja. Na sreću, postoji mnoštvo sjajnih trikova i savjeta o tome kako zadržati svjež izgled čak i tijekom najvećih vrućina

Kako izgledati svježe usred ljetnih vrućina
Foto: Pexels

Ljeto nam je sve bliže. Iako se svi veselimo dugim ljetnim danima koji su pred nama, visoke ljetne temperature i vrućine često nam kvare raspoloženje. Naime, prilično je teško izgledati svježe i dotjerano u takvim vremenskim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU

Zaštita od sunca: Dijelovi tijela na koje često zaboravljamo nanijeti SPF

Toplina u kombinaciji s vlagom ne djeluje baš najbolje na naš izgled. Radi visokih temperature šminka lako 'sklizne' s lica, a kosa može izgledati beživotno i bez sjaja. Na sreću, postoji mnoštvo sjajnih trikova i savjeta o tome kako zadržati svjež izgled čak i tijekom najvećih vrućina, a neke od njih otkrivamo u nastavku.

Izbjegavaj jaku šminku

Visoke temperature nisu najbolji prijatelj make-upu jer radi vrućine šminka se brzo otapa i lako sklizne s lica, ostavljajući kožu sjajnom i masnom. Možda ćeš htjeti napudrati lice više puta u danu kako bi sakrila neželjeni sjaj, no to baš i nije najsretnije rješenje. Naime, nanošenje pudera na prljavu kože može začepiti pore i tako uzrokovati nered na licu. Puno bolja opcija su papirići za upijanje masnoće odnosno matiranje kože koje možeš upotrijebiti svaki put kada ti se koža zamasti tijekom dana.

1/6