Prirodni look je i dalje najpopularniji

Favoriti za jesen: Najljepše boje za kosu koje se lako i jednostavno održavaju

Kao 'it' boja za hladniju sezonu pred nama svakako se istaknula topla smeđa i sve njezine nijanse, a popularni će biti i plavi tonovi

pexels-dima-valkov-3008131.jpg
Foto: Pexels

Za mnoge od nas, jesen predstavlja novi početak i donosi nam motivaciju za promjene. Ponekad je riječ o velikim životnim zaokretima, a ponekad pak o malim transformacijama vezanima uz fizički izgled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova sezona ujedno je i sjajna prilika za isprobavanje neke nove frizure ili pak boje kose. Kad je u pitanju boja kosa, svi smo u potrazi za onim nijansama koje će se dobro slagati uz naš look, ali i koje nije teško održavati. I ove će jeseni u trendu biti tople i duboke boje te, prije svega, što prirodniji look, a velika prednost takvih nijansi upravo i je u tome što se jednostavno održavaju te što pristaju gotovo svima.

Image
Povratak omiljenog trenda

Ove jeseni nosit ćemo bob frizuru inspiriranu 90-ima

U vremenima kada svi težimo što jednostavnijem načinu života, ove su boje sjajan izbor za svakoga i s njima je uistinu teško pogriješiti. Kao 'it' boja za hladniju sezonu pred nama svakako se istaknula topla smeđa i sve njezine nijanse, a popularni će biti i plavi tonovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mijenjanje boje kose u skladu s najnovijim trendovima možda je zabavno, no nitko ne želi u salonu potrošiti više vremena ili novaca nego je potrebno. Na sreću, postoje određene boje i tehnike bojanja uz koje će kosa djelovati svježe i mjesecima nakon posjete frizeru

Iako je dobro prije bojanja kose posavjetovati se s frizerom, vrlo je korisno i znati što točno želiš, a brojne korisne informacije, kao i inspiraciju za novu boju kose možeš pronaći i na Instagramu.

Prema riječima frizerskih stručnjaka i kolorista, najlakše se održavaju one boje kose koje su što sličnije našem prirodnom tonu. Primjerice, pramenove ili kosu obojanu samo na vrhovima ne treba toliko često dotjerivati. Balayage tehnika odličan je odabir za one koji ne žele prečesto posjećivati frizera, a ove će jeseni biti iznimno trendi, baš kao i babylights pramenovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, da bi kosa što dulje zadržala boju i sjaj, ključno ju je i pravilno i redovito njegovati. To znači da bi trebalo izbjegavati korištenje agresivnih šampona te umjesto toga birati što nježnije proizvode za kosu. Budući da je obojena kosa obično i više suha te sklonija oštećenjima, preporuča se i barem jednom tjedno koristiti hranjivu masku za kosu.

Želiš li početak jeseni obilježiti novom bojom kose, u nastavku smo izdvojile nekoliko nijansi koje će u sezoni pred nama biti jako trendi, a lako se održavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: Instagram

POGLEDAJ VIDEO: Koliko često treba kontrolirati madeže kod djece i odraslih?

1/8
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.