Istražile smo koje su nježne kreme najbolji izbor ako imaš osjetljivu kožu lica

Osjetljiva koža iziskuje posebnu njegu, a najčešće ju karakteriziraju crvenilo, osjećaj zatezanja i iritacije

Istražile smo koje su nježne kreme najbolji izbor ako imaš osjetljivu kožu lica

Unutar svake beauty rutine, nanošenje hidratantne kreme je neizostavan korak pa možemo reći i da je upravo krema za lice jedan od najvažnijih proizvoda za lijep i zdrav izgled kože.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Od kozmetike do suplemenata: Kako se brinuti o osjetljivoj koži koja je sklona upalama

Iako na tržištu danas postoji zaista jako puno krema za lice namijenjenih različitim tipovima kože, pronaći onu idealnu ponekad je baš teško. Imaš li osjetljivu kožu lica tada bi u potragu za kvalitetnom kremom za lice trebala uložiti malo više truda.

Osjetljiva koža iziskuje posebnu njegu, a najčešće ju karakteriziraju crvenilo, osjećaj zatezanja i iritacije. Ne podnosi agresivne sastojke u kozmetici kao što su alkohol, parabeni i sulfati pa bi ih svakako trebala izbjegavati ako i sama imaš osjetljivu kožu koja je sklona iritacijama.


Kvalitetna hidratantna krema za lice svojim će sastojcima umiriti osjetljivu kožu i zaštititi je od utjecaja negativnih vanjskih faktora poput onečišćenja.

Kod kupnje kreme za lice, uvijek provjeri sastojke koje ona sadrži. Izbjegavaj proizvode koji visoko na popisu sastojaka imaju parfeme i druge sastojke koji bi mogli izazvati loše reakcije na koži. Imaš li reaktivnu kožu, prije stavljanja nove kreme na lice, isprobaj je na području iza uha kako bi provjerila hoće li ti koža reagirati.  

Odlične kreme za osjetljivu kožu možeš pronaći u ljekarnama i drogerijama, a neke od naših prijedloga pogledaj u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: Instagram, Unsplash

1/11