U boji lišća

Buđenje prirode na noktima: Prizovi proljeće zelenim manikurama

Proljeće kuca na vrata, a s njim nam se svakog dana predstavaljaju i novi beauty trendovi. Ovog su proljeća tako najtraženije hit zelene manikure koje su preplavile društvene mreže. Evo kako ih nositi

BeFunky-collage.jpg
Foto: Unsplash

Zelena je boja koju povezujemo s mirom, prirodom i šumama, a psihološka istraživanja potvrđuju da gledanje u zelenu boju ili zelene površine smiruje naš um. Zbog toga se u interijerima zelena često koristi u spavaćim sobama i kupaonicama, mjestima gdje bismo trebali biti opušteni i lako se relaksirati. No isto tako, zelena je boja buđenja prirode, nove energije i života, a ovog ju proljeća ne nosimo samo na modnim komadima već i na noktima.

Image
Povratak 90-ih

Tie-dye mramorni nokti trenutno su hit na Instagramu. Evo kako ih nositi

Sudeći prema Instagram trendovima, ove ćemo godine tako u beauty i nail salonima stalno nailaziti na isti stil - zelene manikure svih tonova, printeva i s raznim detaljima. Od limeta i kadulja zelene, pa sve do nijansi borova i svježe mlade trave, trenutno su manikure u svim tonovima zelene najtraženije na svijetu, a mi smo definirale tri stila ovih manikura koje trenutno dominiraju beauty trendovima.

Pronađi ih u nastavku i inspiriraj se za prizivanje proljeća noktima.

Jednobojne opcije

Najjednostavnija opcija je uvijek ona koja uključuje samo jednu boju laka za nokte i minimalistički sjajni ili mat premaz. Ovo je svakako look koji ne traži odlazak u beauty salon, pa će biti privlačan svim ženama koje si same kod kuće vole sređivati nokte, a ipak nisu pretjerano vješte u stiliziranju posebnih printeva i slično. Što se pak samog odabira boja i nijansi tiče, svaki zeleni ton ove godine dolazi u obzir - od limeta zelenih pa sve do smaragdnih i kadulja nijansi, nema koja zelena boja nije popularna.

Zelena posuta zlatnim listićima

Jedan od lookova koji se iskristalizirao kao iznimno popularan na Instagramu je i kombinacija zelenih noktiju prošaranih metalik, zlatnim listićima, točkicama i mrljicama. Ovakav stil manikure bio je popularan i prošle godine, kao i za Božić, a čini se kako se trend nastavlja i u proljeće 2022. Ovako ukrašeni nokti donose dozu luksuza i glamura u svaki look, a djeluju vrlo sofisticirano i profinjeno. Ako želiš skup izgled na rukama - ovo je opcija po tvojoj mjeri.

Igra printeva i linija

Za kraj, treći trend kada je riječ o zelenim manikurama za ovo proljeće definitivno su i manikure koje kombiniraju više različitih zelenih tonova ili se pak poigravaju s raznim grafičkim oblicima i printevima. Ovakav način stiliziranja noktiju već je sezonama jako tražen, pa nas ne čudi da se sada pojavio i u kombinaciji s tonovima zelene. Ovakve manikure vrlo su zaigrane i vedre, pa su idealna opcija za prve sunčane proljetne dane.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.