Imaš visoko čelo? Evo koje su frizure pravi odabir za tebe

Ako želiš postići da tvoje lice djeluje skladnije, sve što trebaš je slijediti nekoliko jednostavnih uputa

adult-1867889_960_720.jpg
Foto: Pixabay

U srednjem vijeku bilo je ideal ljepote - sve kraljevne i kneginje obavezno su morale imati što više čelo. Stoga je uobičajeni postupak uljepšavanja bio čupanje kose s ruba čela kako bi ga se doslovno povećalo… Ah, ti ludi trendovi.

No, ima nečega i u ljudskoj psihologiji: dokazano je da su ljudima najljepša lica ona nalik dječjima- mali nos, pune usne, velike oči i da - visoko čelo. U mnogome se nismo puno odmaknuli od srednjeg vijeka, ali čupanje kose, srećom, više nije in.

Uzrok zašto imaš visoko čelo leži, naravno, u genetici i tu ne možeš promijeniti baš ništa. Ali zato možeš odabrati pravu frizuru. Naime, iako se visoko čelo i danas smatra ukrasom lica, uz loš odabir frizure može djelovati neskladno. Ako i tebe muči ovaj problem, trebaš znati da se visoko čelo lako može 'kamuflirati': uz nekoliko jednostavnih trikova čelo može djelovati manjim, a cijelo lice može izgledati skladnije.

Kad budeš birala svoju iduću frizuru, sjeti se kako za optičko smanjenje čela treba učiniti da lice izgleda šire. Kako to postići? Jednostavno! U nastavku provjeri što kažu frizeri.

Bob do ispod brade

Općenito vrijedi pravilo - za visoko su čelo bolje kraće frizure. Ako je tvoje lice ovalno, frizura bi ga trebala optički malo proširiti. Kosa duža od linije ramena nije najbolji izbor.

Razdjeljak na stranu

Ako se ipak ne namjeravaš oprostiti od svoje duge kose, savjet je da razdjeljak nikad ne bude na sredini jer će ovo dodatno izdužiti tvoje lice.

Šiške, šiške, šiške

Jasno, šiške će skratiti čelo - isprobaj ravno odrezane šiške u kombinaciji s kosom do ramena. Ravne šiške čine horizontalnu liniju na licu pa ga optički "prepolove", što je idealno za ovalni oblik.

Pixie cut

Super slatki pixie cut savršena je frizura za tebe - pogotovo ako imaš pravilne crte lica i tanji vrat.

Valovi i kovrče

Kosa koja nije ravna i ne pada uz lice, nego razigrano "pleše" oko glave, puno je bolja opcija za djevojke visoka čela. Naime, zbog volumena kose, lice će izgledati nešto šire.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.