Imaš tanku kosu? Probaj ovih 8 trikova

Pravilna njega kose, frizura, boja kose i način feniranja mogu učiniti čuda za tanku kosu

Imaš tanku kosu? Probaj ovih 8 trikova

Nismo svi rođeni s gustom kosom koju se lako može oblikovati u kakvu god frizuru poželimo. I mene je "viša sila" blagoslovila izrazito tankom kosom bez volumena, a tanka, ne baš gusta kosa može biti jako frustrirajuća.

Premalo proizvoda (pjene, laka...) i kosa izgleda mlohavo, a s druge strane nanesi previše proizvoda i kose izgleda, pa, opet mlitavo, a možda još uz to i masno.

Ipak postoje neki trikovi koji će pomoći da kosa izgleda što bolje i za sve nas koji muku mučimo s tankim vlasima...

# 1: Biraj prave proizvode

Volumen počinje još pod tušem. Koristi šampon i regenerator za volumen i uvijek završi ispiranje hladnom vodom kako bi kosi dala dodatnu punoću.

# 2: Dva šampona

Koristi dva šampona: volumizirajući na korijenu i hidratantni na vrhovima kose. Izbjegavaj korištenje regeneratora na vlasištu, umjesto toga ga nanesi na vrhove kose.

# 3: Poigraj se s razdjeljkom - i bez preduge kose

Nemoj začešljati kosu u uredni razdjeljak. Neka bude što neuredniji i usmjeri ga unatrag preko tjemenu. I nemoj puštati kosu da naraste predugačka. Dobra frizura će učiniti čuda za tanku kosu.

# 4: Odluči se za ravno rezanu frizuru

Kod slojevito ošišane frizure kosa će izgledati još tanja. Zato radije biraj frizure koje su ravno rezane. I kao što smo rekli ne predugačko. Ne duže od duljine ramena.

# 5: Odaberi nešto tamniju boju

Ako je tvoja kosa svjetla, može izgledati još tanje. To osobito vrijedi ako je ofarbana samo u jednu boju - pa djeluje jednodimenzionalno. Dobra opcija su nešto tamniji pramenovi pa će kosa izgledati gušće. Pramenovi su dobra opcija i za smeđokose.

# 6: Feniranje naopačke

Kod tanke kose pravilo je vrlo jednostavno: manje je više. Stavi malo voluminizirajućeg spreja ili praška na korijen kose i malo laka za kosu da to učvrsti. I feniraj kosu sa spuštenom glavom, da kosa pada dolje.

# 7: Ne pretjeruj s četkom za feniranje

Previše češljanja i manipulacija četkom može tanku kosu pretvoriti u totalno mlitavu i bez volumena. Osušite kosu barem 90% koristeći prste prije nego što je počneš oblikovati okruglom četkom ako je potrebno. Koristeći češalj ili kostur četku podigni korijen svoje kose dok je sušiš za dodatan volumen.

# 8: Izbjegavaj silikone

Silikoni u proizvodima mogu "otežati" kosu, pa će ona samo beživotno visjeti. Radije biraj proizvode za njegu koji su namijenjeni za tanku kosu jer će ti oni dati volumen.