OMILJENA MANIKURA

Treba li raditi pauze od gel noktiju? Evo što kažu stručnjakinje

Gel nokti traženi su i puno ih žena nosi mjesecima bez prestanka. Je li to zdravo ili bi ipak trebalo napraviti pauzu od gela ili trajnog laka?

Treba li raditi pauze od gel noktiju? Evo što kažu stručnjakinje
Foto: Unsplash

Trajni lak i gel nokti već su godinama jako popularni. Puno salona usavršava tehnike i nudi niz stilova i boja. I dok će neke od vas otići na gel manikuru povodom nekog svečanog događaja, dio žena stalno, tijekom cijele godine, ostaje privrženo istom salonu i, u ovom slučaju, gel noktima. Naprave li se dobro, gel nokti poprilično su izdržljivi i mogu se kombinirati na noktima različitih oblika i duljine. Čini se da su gel nokti popularni upravo zbog elegantnosti, praktičnosti i izdržljivosti. Kao stvoreni su za proljeće i ljeto kad tražimo opciju koja će izdržati odlazak na bazen i more, a ujedno i podići stajling.

No, katkad noktima treba predah od gel noktiju pa i trajnog laka. Tvrde tako stručnjakinje, manikuristice za portal Byrdie. Među njima je i Marie Stanton, licencirana tehničarka za nokte s 22 godine iskustva. ''Mislim da ga je u redu nositi kratkotrajno ili nekoliko mjeseci. Gel nokti dobri su za vjenčanja, rođendane, no nije ga dobro bez prestanka nositi godinama'', kaže Stanton. Stručnjakinje sugeriraju redovito održavanje manikure – svakih tri do četiri tjedna.

S vremena na vrijeme napravi pauzu kako bi se tvoji nokti oporavili i ostali čvrsti. "Proces uklanjanja gel laka može znatno oštetiti prirodne nokte na nogama, čineći ih neprikladnim za dugotrajno nošenje", upozorava licencirana tehničarka za nokte Tahra Clarke za isti portal. Dakako, o tome hoće li se i koliko nokti oštetiti ovisi koliko su inače izdržljivi, ali i je li manikura kvalitetno napravljena. Stoga treba birati provjerena mjesta za manikuru.

Image
PASTELNA NIJANSA

Manikura u nježno žutoj boji - proljetni trend koji vole i slavne dame

Ovo, naravno, ne znači da trebaš izbjegavati gel nokte – upravo suprotno. Ovo samo znači da nije dobro godinama bez prestanka nositi gel pa ni trajni lak. I nokti trebaju ''prodisati''. "Ako vidite da vam se nokti lome i izgledaju lomljivo, onda je to pravo vrijeme da napravite pauzu od manikure ili pedikure s gelom'', poručuje stručnjakinja za nokte Tahra Clarke.