Evo kako možeš sama doma raditi anticelulitnu masažu

Za celulit se kaže da zahvaća 90 posto žena, a mi ti donosimo nekoliko savjeta kako da uđeš u borbu s njim

Evo kako možeš sama doma raditi anticelulitnu masažu

Ne bi li bilo lijepo da postoji čarobno rješenje za uklanjanje celulita? Uzimajući u obzir činjenicu da 80 do 90 posto žena misli da je narančina kora jedno od temeljnih pitanja ljepote, nije ni čudo što svi tragamo za domaćim sredstvima za uklanjanje celulita.

Nažalost, ta rješenja nisu tako jednostavna za pronalaženje.

Evo što se događa kada se pojavljuje celulit: "otprilike polovica naše tjelesne masti nalazi se pod našom kožom, prije našeg mišićnog sloja", objašnjava dr. Wayne Westcott, profesor znanosti vježbanja i direktor istraživanja fitnessa u Quincy Collegeu za Shape.com

"Kako žene stare, one gube oko pet kilograma mišića po desetljeću. Kada ne koristite mišiće i sjedite za stolom cijeli dan gubite mišićnu masu, pri čemu nemate čvrstu podlogu pod rastućim slojevima masti, tada tijelo ima tendenciju da se ljulja..."

Osim toga, znanost nije otkrila niti jednu informaciju o tome što točno uzrokuje celulit ili kako ga se možeš riješiti.

"Znamo da ne postoji definitivan lijek za celulit, što također znači da se odgovor neće naći u kremama ili skupim plastičnim operacijama", poručuje Wayne.

Stoga, ako ništa drugo barem su tretmani koje smo pripremili za tebe i izvođenje kod kuće budžetom donekle isplativiji!

1. Zdrava prehrana i tjelovježba
Žene koje su obavljale 20 minuta aerobne tjelovježbe i 20 minuta treninga snage dva ili tri dana u tjednu, pridržavajući se pri tome zdrave prehrane, dobijale su prosječno 1,3 kilograma mišića, izgubile prosječno 4,6 kilograma masti i imale manje celulita, kaže Westcott.

2. Utrljavanje i masiranje 
Ovo je jedan od najboljih kućnih lijekova za celulit na nogama.

"Masiranje djeluje na omekšavanje vezivnog tkiva koje se veže uz pojavu celulita", kaže dr. Dendy Engelman, dermatolog iz New Yorka.

Studija u časopisu Dermatology Research i Practice pokazala je da su pacijenti koji su primili 10 tretmana limfne masaže pokazali značajno poboljšanje tkiva. 

To je vjerojatno zato što poboljšanje cirkulacije putem masaže može spriječiti gubljenje kolagena i elastina, što spriječava stvaranje narančine kore.

Ipak, postoji jedna mana: Sudionici studije morali su raditi četiri sata limfne masaže dnevno, tako da, vremenski ova metoda nije u potpunosti prihvatljiva

3. Suho četkanje
 "Piling može pomoći u ublažavanju pojave celulita povećanjem protoka krvi u tom području i smanjenjem upale", tvrdi dr. Engelman. Koristeći prirodnu četku počni kružnim potezima četkati se od stopala nastavljajući svoj put prema gore. 

4. Jabučni ocat
Ima mnoštvo probiotika i aminokiselina koji pomažu tijelu u stvaranju vlastitih prirodnih zaliha koje su dobre za probavu i detoksikaciju, barem tako tvrdi Nikki Ostrower, stručnjak za prehranu i osnivač NAO Wellnessa.

"Detoksikacija je važna jer toksini - ili bilo što što šteti tijelu - igraju veliku ulogu u zdravlju vezivnog tkiva", objašnjava Ashley Black, autor knjige Mit o celulitu.

"Masti pohranjuju toksine koje je najteže razgraditi", zaključuje.

5. Morske alge
Bilo da ih odlučiš jesti ili ih samo uvrstiš u svoje kupke, Ostrower kaže da su alge snažan detoksikacijski dodatak koji može pomoći u borbi protiv celulita. 

"To je kao magnet u vašem tijelu koji veže toksine i izluđuje ih", tvrdi Ostower.

6. Voda
Od svih domaćih lijekova za uklanjanje celulita, ovaj je najlakši: pij više vode! Voda pomaže u poboljšanju cirkulacije i smanjuje upalu, što može pomoći kod suzbijanja celulita.

"Povećani unos vode pomaže kod celulita jer daje izgled glađe kože", kaže dr. Engelman.

"Ako koža i meko tkivo dehidriraju, koža može izgledati obješeno - može postati neravna, suha spužva u odnosu na onu koja je hidratizirana", zaključuje.

Nastoj piti barem osam čaša dnevno!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.