Djelotvorni savjeti kako oporaviti tanku kosu

Ako vas zanima kako oporaviti tanku kosu, odgovore pročitajte u nastavku

Djelotvorni savjeti kako oporaviti tanku kosu

Gusta i bujna kosa san je svake žene, no nažalost svaka žena ne može se pohvaliti upravo takvom kosom. Ako je vaša kosa prirodno tanka, zasigurno vas zanima kako oporaviti tanku kosu. Tanka je kosa znatno krhkija od guste kose, a uz pravilnu njegu možete izvući maksimum iz nje i učiniti da izgleda zdravije i jače. 

Kako oporaviti tanku kosu?
Pravilno četkanje kose jedan je od bitnijih faktora kako oporaviti tanku kosu. Naime, tanka kosa mnogo je sklonija lomljenju, pa je zbog toga preporučljivo izbjegavati četkanje dok je kosa vlažna jer je tada još krhkija. Također, posebne četke protiv petljanja kose idealne su za tanku kosu jer ne kidaju vlasi već nježno raščešljavaju čvorove i bilo kakva mehanička oštećenja smanjuju na minimum. 

Image


(FOTO: Pixabay)

Također, izbjegavajte svakodnevno pranje kose. Tanka kosa sklonija je mašćenju, no potrudite se što više izdržati bez pranja kose i postepeno ćete primijetiti da se kosa sporije masti. Kada perete kosu, koristite šampon za volumen koji na tanku kosu djeluje tako da svaku dlaku podiže i tako čini da izgleda deblje. Jednom tjedno poželjno je koristiti šampon za dubinsko pranje, a regenerator i masku je poželjno upotrebljavati u manjim količinama, fokusirajući se na donju polovicu kose. 

Masaža vlasišta može pridonijeti oporavku tanke kose jer se a taj način aktivira tjeme, a ako ste uz sve ove korake spremni na promjenu frizure, pokušajte skratiti kosu. Kraća i svježe ošišana kosa automatski će djelovati zdravije, njegovanije i gušće. Ako volite dugu kosu, potrudite se barem da svakih dva do tri mjeseca redovito podrezujete vrhove kako bi kosa ostala obnovljena i bez suhih vrhova.