Decentne i jedva vidljive: Mnoge slavne face imaju minimalističke tetovaže s posebnim značenjem

Male tetovaže postale su popularne i među celebrityjima koji ih na svojim tijelima imaju sve više - većina njih nosi neko značenje, a neke su tu jednostavno "za ukras"

Decentne i jedva vidljive: Mnoge slavne face imaju minimalističke tetovaže s posebnim značenjem

Budući da se mnogi ljudi plaše kad je riječ o tetoviranju prve tetovaže, sjajna je vijest da postoje i male tetovaže koje su savršene za sve one koji se boje tinte i igle, a mogu izgledati i bolje od onih velikih. Bez obzira na to tetoviraš li unutarnji zglob, vrat, prsa, ili uvijek bolna rebra, sićušne tetovaže postale su prava opcija za sve one koji traže nešto diskretno za svoju prvu tetovažu ili za nekoga tko jednostavno želi dodati mali detalj svome tijelu.

Image

Jednostavne i posebne: Minimalističke tetovaže savršene za mame i kćeri


Male tetovaže postale su popularne i među celebrityjima koji ih na svojim tijelima imaju sve više - većina njih nosi neko značenje, a neke su tu jednostavno "za ukras". 

Izdvojile smo neke najzanimljivije tetovaže na tijelima slavnih - od Lady Gage do Selene Gomez. Neka ti njihove tetovaže posluže kao inspiracija u slučaju da se i ti odvažiš na jednu malenu tetovažu.


Lady Gaga

Nije tajna da poznata pjevačica Lady Gaga, osim glazbe, obožava i tetovaže. Na svom tijelu ima preko 24 tetovaža - od legendarnog "peace" znaka na zapešću i citata iz "Pisma mladom pjesniku" do violinskog ključa na leđima kojeg je istetovirala sa samo 17 godina. Mi smo izdvojile njezine tri male i decentne tetovaže. 

Tetovaža "ARTPOP" nastala je 2012. u čast Gaginom istoimenom albumu, a tetovirala ju je nakon što je objavila da će album izaći.

Tetovaža "Joanne" nastala je 2016. godine u čast njezina novog albuma "Joanne", a istetovirala ju je na podlaktici i to u rukopisu njezine tete Joanne.

U veljači 2019. godine Lady Gaga je napravila novu tetovažu glazbenih nota "G-A-G-A".

Lucy Hale

Glumica Lucy Hale nedavno je na svom Instagram profilu objavila fotografiju dviju sićušnih tetovaža od kojih svaka ima posebno značenje i pozadinu. Najprije je objavila sliku tetovaže tri broja koju je tetovirala na unutrašnjosti podlaktice - 14, 16 i 20. Ti su brojevi zapravo godine rođenja njezinih dviju nećakinja Glenys i Lule i njezinog nećaka Olivera.

Iduća slika prikazuje tetovažu "elvis" koju je tetovirala s unutarnje strane ruke, a nju je posvetila svom psu Elvisu.

Zoë Kravitz

Iako zvijezda serije "Male laži" Zoë Kravitz ima čak 55 tetovaža, nama je najdraža njezina decentna tetovaža na ramenu koja prikazuje ptice u letu. 

Još jedna njezina malena tetovaža iza koje stoji posebno značenje jest tetovaža "MISSISSIPPI" koju ima na ramenu. Ova tetovaža odaje počast pjesmi jazz legende Nine Simone, "Mississippi Goddamn", koja je objavljena usred pokreta za građanska prava i koja govori o rasnoj borbi.

Kaia Gerber

Model Kaia Gerber, kći Cindy Crawford, također je ljubiteljica malenih tetovaža kojih ima više od 10. Jedna od njezinih najljepših tetovaža svakako je rekreacija Picassove slike koju Gerber ima istetoviranu na ruci.

Na drugoj ruci Gerber je istetovirala anatomsko srce koje se razlikuje od ostalih tetovaža jer je tetovirano crvenom tintom.

Kylie Jenner

Kylieina prva tetovaža bila je crveno srce na stražnjoj strani ruke, koju je istetovirala na svojoj rođendanskoj zabavi za 18. rođendan. Istu tetovažu napravile su njezina najbolja prijateljica Anastasia Karanikolaou, kao i njezina bivša najbolja prijateljica Jordyn Woods.

U svibnju 2019. godine, Jenner je obilježila veliku prekretnicu veze sa svojim tadašnjim dečkom Travisom Scottom tako što su oboje istetovirali istu tetovažu leptira.

Kendall Jenner

Za sve one koji ne vole da su im tetovaže vidljive, tetovaža kakvu ima Kendall Jenner savršen je izbor. S unutarnje strane usne ima istetoviranu riječ "MEOW", a kada je gostovala kod Ellen DeGeneres, objasnila je da joj je ta riječ prva pala na pamet kada se išla tetovirati.

Miley Cyrus

I pjevačica Miley Cyrus velika je ljubiteljica tetovaža, a broji ih preko 30. Tetovaža riječi "freedom" u kurzivu koju je nedavno napravila posebno nam se svidjela, kao i još nekoliko malenih tetovaža koje ima.

Druga tetovaža "I'm proud of u, Yoko" (eng. "Ponosim se tobom, Yoko") također je jedna od njezinih malenih tetovaža koje predivno izgledaju, a ovu je napravila u čast umjetnice Yoko Ono.

Selena Gomez

Početkom siječnja 2020. Gomez je svijetu pokazala novu tetovažu koja ima ozbiljno značenje. Dio tetovaže vidi se na njezinom Instagram profilu na fotografijama iz njenog glazbenog videa "Rare", a ovaj suptilni dizajn predstavlja datum njezine transplantacije bubrega koja je bila 2017. godine.

Zajedno sa zvijezdama serije "13 razloga zašto" Tommyjem Dorfmanom i Alishom Boe, Gomez je na zapešću istetovirala točku sa zarezom. Interpunkcijski znak postao je simbol za borbu s depresijom, a istu je tetovažu u seriji "13 razloga zašto" istetovirao i lik Clay Jensen u uspomenu na protagonisticu Hannu Baker koja je u seriji počinila samoubojstvo.

Inspirirana njenim novim albumom "Rare" iz 2020. godine, Gomez je napravila tetovažu "Rare" na vratu točno ispod desnog uha.

Hailey Bieber

Hailey Bieber velika je obožavateljica sitnih tetovaža, a ima ih oko 20. Jedna od njenih najistaknutijih tetovaža jest ovaj set zvijezda, mjeseca i ukrasnih motiva, popraćen slovom B.