Od spavanja vani do visenja naglavačke

Beauty tajne starih holivudskih diva koje danas zvuče jako čudno

U nedostatku beauty luksuza koji imamo danas, zvijezde zlatnog doba Hollywooda morale su se služiti raznim trikovima, a neki od njih nisu bili nimalo uobičajeni

holivudske dive.jpg
Foto: Profimedia

Današnjim ženama nije toliko teško njegovati kožu i kosu jer su police trgovina prepune kozmetičkih proizvoda. Osim toga, za one žene koje su nezadovoljne svojim izgledom, tu su i kozmetologija i plastična kirurgija koje pomažu u postizanju mlađeg izgleda i ispravljanju eventualnih fizičkih nedostataka.

Image

Baš poput Marilyn Monroe i Audrey Hepburn: 5 beauty trikova holivudskih ikona

A to posebno iskorištavaju slavne dame koje redovito odlaze na beauty tretmane, a nerijetko i 'pod nož'.

Međutim, nije uvijek bilo tako. Zvijezde zlatnog doba Hollywooda nisu imale pristup svom ovom beauty luksuzu pa su se morale služiti raznim trikovima, a dok su neki od njih postali popularni i ostali relevantni sve do danas, mnogi nisu bili nimalo uobičajeni, pa čak ni za ono vrijeme.

Ginger Rogers često je spavala vani

Hollywoodska glumica, pjevačica i plesačica Ginger Rogers jednom je priznala da mrzi salone ljepote. Kako bi očuvala svoju mladost, nije koristila nikakvu kozmetiku, osim na poslu kad je trebala. Preko noći bi nanijela debeli sloj noćne kreme i ujutro umila lice sapunom na bazi ulja. Također je vodila zdrav način života, držala se jednostavne prehrane i igrala tenis najmanje 2 puta tjedno.

No, glavna tajna njezine ljepote i blistave kože bila je spavanje na otvorenom. Ginger Rogers i njezin suprug doslovno su spavali u dvorištu i toga se držali sve dok nije bilo kiše.

Jean Harlow je vrućim maslinovim uljem trljala tjeme

Jean Harlow bila je prva platinasta plavuša u Hollywoodu. Max Factor je osobno radio na njezinom izgledu, pa je glumica bila prilično pametna kad je u pitanju bila ljepota. Savjetovala je ženama da ne trljaju kožu lica, prilikom nanošenja kreme, već da je tapkaju. Jean je također tvrdila da zube treba prati kružnim pokretima, a ne četkicom gore i dolje.

Zvijezda je preporučila utrljavanje vrućeg maslinovog ulja u tjeme barem jednom mjesečno za rast i sjaj kose. Masiranje svake večeri i četkanje kose također su bile među njezinim tajnama ljepote.

Marlene Dietrich koristila je ljepljivu traku kako bi podigla dekolte

Ikona istinskog stila, legendarna Marlene Dietrich bila je ispred svog vremena kada plastične operacije nisu bile tako dostupne. Izumila je vlastitu vrstu kozmetičkog liftinga. Glumica je zalijepila ostarjelu kožu lica i vrata uz pomoć ljepljive trake. Također, prema nekim izvorima, vrat bi zategnula na isti način kad bi obukla haljinu bez grudnjaka.

Njena kći, Maria Riva, također je govorila o ovom triku koji je naučila od svoje majke. Prema njezinim riječima, Marlene Dietrich koristila bi široku ljepljivu traku za vizualno podizanje tijela u zoni dekoltea.

Fannie Ward svaki bi dan visjela naglavačke

Zvijezdu nijemog filma, Fannie Ward, zvali su 'zauvijek mlada'. Kažu da je sa 55 godina mogla glumiti 7-godišnju djevojčicu i to sve zahvaljujući činjenici da joj je koža ostala svježa i mlada.

Fannie je tvrdila da je tajna njezine mladosti prilično jednostavna - svaki dan bi visjela naglavačke s okvira vrata. Glumica je vjerovala da to pomaže krvi u ispiranju tkiva lica, osvježava ga i vraća energiju. Prema glumici, njezina koža nije ostarila zahvaljujući ovom triku.

Selena Royle nalijepila bi ljepljivu traku između obrva

Selena Royle, radijska, filmska i televizijska glumica, napisala je članak u kojem je preporučila svim ženama da nalijepe komad ljepljive trake u obliku romba između obrva. Selena je vjerovala da bi ova metoda mogla pomoći ženama da se manje mršte i pomoći im da izbjegnu pojavu bora.

Glumica je nadahnula mnoge žene da obavljaju sve kućanske poslove s ovom ljepljivom trakom na čelu. Bila je sigurna da mogu očuvati svoju ljepotu čak i kad obavljaju kućanske poslove.

Ingrid Bergman brijala je čelo

Glumica Ingrid Bergman bila je pobornica potpuno prirodnog izgleda i borila se za to na način da je odbijala promijeniti frizuru, obrve i ime, što je zapravo bilo ključno za filmsku industriju. Ipak, unatoč tome što nije voljela beauty industriju, imala je jedan beauty trik: brijala je oko centimetar od kose kako bi dobila veće čelo.

Ida Lupino radila je piling sa soli

Glumica i redateljica Ida Lupino priznala je da se za njegu kože koristila nekoliko metoda. Posula bi sol na ručnik za lice i laganim kružnim pokretima masirala lice i vrat. Nakon ovog postupka, na lice bi nanijela masku od meda 30 minuta, a zatim je isprala vodom. Glumica bi ove kućne tretmane radila dva puta tjedno i za razliku od nekih drugih trikova na popisu, ovaj je poprilično uobičajen.

Joan Crawford prskala je lice ledenom vodom 25 puta nakon umivanja

Slavna filmska zvijezda iz 40-ih Joan Crawford poprskala bi lice ledenom vodom 25 puta nakon što ga je oprala kako bi smanjila pore i pojačala cirkulaciju. Nakon toga bi nanijela gustu, bogatu i tešku kremu kako bi zadržala svu vlagu.