Vraća se Cindy Crawford frizura

'Blowout hair': Hit frizura vraća se direktno iz 1990-ih

Sjećaš li se kako su manekenke i supermodeli 1990-ih uvijek imale savršeno isfeniranu, lagano na vrhovima uvinutu kosu koja je zračila sjajem i zdravljem? Točno takav look vratio se u modu, a popularno se zove 'blowout hair'

BeFunky-collage (1).jpg
Foto: @maryphillips/@jesushair

Beauty minimalizam posljednjih godina kotira poprilično visoko. Osobito nakon prošle godine i iskustva karantene kada nismo mogle svako malo odlaziti k frizeru postalo je popularno samostalno uređivanje kose. Tako se na velika vrata vratila glamurozna frizura iz 1990 – ih, takozvana „blowout hair“ kosa kakvu su furale Cindy Crawford i Claudia Schiffer na vrhuncu svoje slave - a koju možeš i sama jednostavno napraviti.

Image
Idealne za tanku kosu

Lažni volumen: Pet frizura koje stvaraju efekt bujnije kose

Ova minimalistička frizura ne traži uvijače, pramenove ili pak višesatno sjedenje kod frizera, već samo vješto rukovanje sušilom za kosu i malo dobre volje, zbog čega je savršen odabir. Čini se tako da je prema novim beauty trendovima najnoviji povratnički hit u svijetu hairstylinga – feniranje. S velikim četkama, volumenom u korijenu, nježno zavinutim vrhovima punim volumena – to je frizura koja se ne boji svoje ženstvenosti te jasno govori  kako je u nju uložen i trud i vrijeme.  Inspiracija za ovaj trend definitivno su slavne manekenke 1990-ih - Cindy Crawford, Christy Turlington i Claudia Schiffer, ali i  Mariah Carey, Cher iz filma "Clueless" i legendarna Rachel Green.

S obzirom da su 1990-e u modnom smislu već prije par sezona doživjele veliki povratak na scenu, zapravo nas začuđuje da se ovaj tip stiliziranja kose vratio tek sada. Da bi postigla ovaj zanosni frizerski look, bitno je samo da imaš kvalitetne četke za feniranje i sušilo za kosu te da znaš njima dobro baratati. Što je kosa duža, imat će više valova, a što je kraća imat će gladak, ali voluminozan izgled. Odlično kod „blowout“ kose je to što svima odlično pristaje.

Pravilo looka je jednostavno – uvijek naglasi volumen pri korijenu kose te lice uokviri i dugim stepenastim šiškama koje također trebaš fenirati. U nastavku ti donosimo nekoliko inspirativnih lookova ovog stila s Instagrama. Možda i tebe potaknu da već ovog tjedna odeš kod firzera na jedan raskošni „blowout“.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.