Novi retro trend

'Baby' pletenice se vraćaju, a evo kako ih sve možeš nositi

Sitne, mikro pletenice koje uokviruju lice već sada viđamo posvuda, a bit će pravi hit i ovog ljeta. Evo kako možeš 'isfurati' baby braids

profimedia-0435554447.jpg
Foto: Profimedia.hr

Već nam je svima dobro poznato da se beauty i modni trendovi koji su bili "in" prije nekoliko desetljeća sada ponovno vraćaju, a ovaj posljednji trend među frizurama pravi je dokaz tomu. Riječ je o frizuri koja se najviše nosila u dvijetisućitima, a koja će ovog ljeta biti jedan od najvećih beauty trendova - 'baby braids'.

Image
Raspleti me, spleti me

Pletenice -vječni klasik i jedna od najpopularnijih frizura na svijetu

Ovo je look kakav su oko 2000. godine nosili svi - od poznatih pjevačica poput Christine Aguilere i Gwen Stefani pa sve do 12-godišnjih djevojčica, a danas se vraća u svom punom sjaju, pa ga nose i slavne dame poput Hailey Bieber, Due Lipe, Kendall Jenner i Margot Robbie, svaka na neki sebi svojstven način.

Ovaj stil karakteriziraju dvije mikro pletenice, svaka s jedne strane razdjeljka, a savršeno uokviruju lice ako ih nosiš na ovaj način. Možeš ih nositi i "razbacane" po kosi, no najčešće ih možemo vidjeti upravo s prednje strane. Osim toga, možeš ih ukrasiti šarenim gumicama ili kopčicama, a najbolja stvar je što pristaju svim tipovima kose i idealne su za sve prilike - možeš ih nositi svaki dan na posao ili pak na malo posebnije prilike, za izlazak u grad ili na vjenčanje - uistinu su toliko svestrane.

Baby pletenice definitivno su jedan od ljetnih beauty trendova kojima se najviše veselimo, a ako nemaš ideja kako ih nositi, u nastavku potraži inspiraciju.

Jednostavne i raspletene

Margot Robbie već je 2019. u Cannesu nosila raspletene baby pletenice i dokazala da su idealne za svaku priliku, pa čak i crveni tepih. U kombinaciji sa prirodnim make up lookom, izgledat ćeš opušteno i jednostavno, a opet elegantno.

Pletenice na valovitoj kosi

Jedna od najvećih obožavateljica ovog stila, Hailey Bieber, na ovogodišnjoj Coachelli nosila je baby pletenice u kombinaciji s valovitom frizurom i dokazala koliko su svestrane.

Bob frizura

Ne moraš imati dugu kosu kako bi nosila baby pletenice - one izgledaju sjajno i na kraćoj bob frizuri koju će podići na novu razinu i s njima definitivno nećeš izgledati dosadno.

Bubble baby pletenice

Tko kaže da pletenice moraju biti klasične? Odluči se za bubble pletenice, one koje izgledom podsjećaju na mjehuriće, a koje jednako dobro mogu izgledati na tvojoj kosi.

Hipi izgled

Ako svom stilu želiš dati hipi vibru, odluči se za jednostavne i male pletenice koje će uokviriti tvoje lice i isprobaj zlatni make up look.

Ekstra duge pletenice

Baš kao i na kratkoj, baby pletenice izgledaju jako dobro i na dugoj kosi, a pravi primjer za to je ovaj look pjevačice Perrie Edwards.